Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak wielu wie (lub jeszcze nie), w E65 nie da się podpiąć niczego od BMW, co umożliwi słuchanie MP3 (przynajmniej ja o niczym takim nie wiem).

Można kupić przejściówkę (bodajże Dension je robi) za ok 2000 PLN i wpiąć ją zamiast zmieniarki CD, co umożliwi wpinanie potem ipoda. Ja nie chciałem rozbierać auta i znalazłem inny sposób.

Jeśli na wyposażeniu jest zmieniarka DVD, można nagrywać muzykę na DVD i potem z niej słuchać kawałków. Nagrywać można kilkanaście godzin (lub kilkadziesiąt, zależnie od jakości i formatu), tak więc jest to dobry substytut odtwarzacza MP3. Płytek wchodzi 6, można wozić pokaźną biblioteke muzyki ze sobą (mnie 6 CD w zmieniarce męczyło, nudno było już po 1 trasie). Minusem niestety jest czas, jaki trzeba poświęcić na zbudowanie takiej płytki (wybór utworów, potem wypalenie). Od 30 minut do godzinki spokojnie.

Ja używam do wypalania świetnego programu DVD Audio Creator: http://www.audio-dvd-creator.com/

Nie jest to generalnie super rozwiązanie jeśli chcecie mieć w aucie MP3 z Ipoda czy innego urządzenia przenośnego, ale przerobione na AC3 dobrej jakości utwory (można zgrać nawet bezpośrednio z płyt audio kawałki) brzmią genialnie i dużo lepiej niż zwykłe płyty CD.

Polecam!

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
A JESLI KTOS NIE POSIADA ZMIENIARKI proponuje jeszcze jedna alternatywe .Ja osobiscie urzywam takiego urzadzenia ktore wkladasz do zapalniczki i podlanczasz do iphona ,ipoda ustawiasz w radiu jedna z 3 mozliwych fal radjowych i sluchasz muzyczki w swoim autku taki bajer kosztuje w granicach 350-500pln i naprawde jest swietny zadnych modyfikacji zadnych przerobek podlanczasz i sluchasz Pozdrawiam