Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

wlasnie wymienilem silnik w swojej 528i i mam pewnien problem zelektryka. Mianowicie po probie z czytania bledow sterownik silnika wogule nie odpowiada. po przekreceniu kluczyna na 2 wszystko wlacza sie poprawnie ale przy probie odpalenia nie dzieje sie nic. Czy ktos spotkal sie z takim problemem. Gwarantuje ze wszystko zostalo podlaczone tak jak nalezy a akumulator byl odpiety przed wykreceniem 1 srobki. Prosze o pomoc !

Opublikowano

Kupilem silnik od 328 ten sam rocznik co moj. Rozebralem go do naga i jedyne co zostawilem na nim starego to dwa stare czojniki ktore siedza sobie razem na montowaniu pod wtryskiwaczami i zostawilem stary czojnik teperatury silnika. Miska oleju, caly uklad ssacy (nie odlaczylem nawet linki z paliwem) jest od starego silnika. Co do centralki ews to nie wiem gdzie ona sie znajduje ,nie napotkalem sie na nic takiego, a o co chodzi z pestka od kluczyka?

Wydaje mi sie ze cos blokuje elektronicznego , bo samochod zachowuje sie tak jak bys sie chcialo odpalic samochod zablokowany kodem czyli przekrecasz a tu cisza....

Pozdrawiam

Opublikowano

Mam tez carsofta i skanuje ladnie prawie wszystkie uklady typu ABS, BC, Airbag i wczesni8ej tez normalnie testowal i kasowal bledy z DME(modul silnika) a teraz mi wyrzuca 'Module does not respond'

straszna masakra bo wiem ze tylko elektornika blokuje ja od startu. jakies pomysly??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam takie pytanie. bylem u specjalisty bmw i powiedzieli mi po tygodniu trzymania samochodu ,ze kluczyk jest niedobry. nie wiem z jakiego powodu ale niewazne. zastanawiam sie jesli bym wsadzil ecu +ews + pestke od jakiegos innego e39 528 lub e36 328i czy musial bym jeszcze cos przprogramowywac czy by to normalnie zakrecilo????

Musze zabrac od nich samochod bo zloja mnie teraz za tydzien servisu podczas ktorego pewnie nikt nie podszedl do samochodu. z gory dziekuje