Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jak w temacie. Szukałem trochę po necie, po forach. Wszędzie pisze, że montaż ringów jest taki prosty i same się dopasują, ale wszyscy piszą o lampach ZKW, a ja próbuje je założyć w lampach bosch. Otóż chcę je włożyć pomiędzy szkłami zewnętrznymi a wewnętrznymi. Szkła wewnętrzne powyciągałem ring w otwór po szkle da się "wpiąć" zaczepami po wcześniejszym włożeniu go przez przez tenże otwór z ukosa. Wszystko fajnie tylko, że szkla wewnętrzne mają wypustki przez co wchodzą w otwór po jakieś 5-6mm wpychając ring do środka. Montaż zaczepami więc odpada. Myślałem nad przyklejeniem ringów do tych szkieł wewnętrznych, tylko że jak pisałem - ring przez otwór przejdzie tylko z ukosa. Sprawę może rozwiązałby demontaż szkła zewnętrznego, co jednak chyba jest nie możliwe, bo o ile dobrze wywnioskowałem to jest ono przyklejone i to dość zdrowo. Czy ktoś montował ringi w swiatlach boscha i ma jakiś patent jak to zrobić? Może opisałem to trochę niejasno (czyt. zamotałem), ale jeśli ktoś to robił to napewno będzie wiedział o czym piszę. pozdrawiam
Opublikowano
Poradziłeś sobie z tym problemem? A montował ktoś ksenony w lampy Boscha? Jakie przeróbki mnie czekają? :) Piszcie
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców:)
Opublikowano

Juz Ci kolega odpowiadam. W sumie ja spedzilem tydzien nad montarzem i pelno ringow polamalem. Ale juz wiem jak dojsc do perfekcji.

Bierzesz tasme 2 stronna i przyklejasz do wyciagnietego szkielka. Haczyk jest w tym ze ten ring nie bedzie chcial przejsc. Musisz go ustawiac tak jak idzie Ci promien swiatla czyli albo bardziej w lewo lub w prawo. Ja mialem o tyle dobrze ze mialem peknietego ringa i nim sobie probowalem na kazdej lampie.

Musisz uwazac bo mialem duzo razy tak ze ring przeszedl a po chwili bylo "pyyk" i pekal i juz nieswiecil. Niepodlega to gwarancji. Ring jest poprostu za duzy.

Duzo roboty i duzo cierpliwosci.

Oczywiscie mowie o CCFL.

ps. z Przodu jest mozliwosc wyciecia szkła. Ale współczuje później klejenia ^^

Pozdrawiam