Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam zamiar nabyć e60 ale jak widzę ceny e65 zwłaszcza z interesującym mnie silnikiem 333km 745 to głowa mnie boli.

Auto zawsze mi się podobało a w latach 2002 miałem je na bank na tapecie swojego pulpitu :P

Schładza mnie myśl że to zaawansowana technika i płatać figle. Co ich najbardziej trapi, kwestie paliwa pomijam (mało będę jeździł więc przynajmniej chciałbym dynamicznie:)

(OO)=== OO===(OO)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Roczniki do marca 2003 są dość problematyczne, przerobiłem to na własnej skórze. Od tego okresu zrobili update elektroniki i ogólnie ja jestem w końcu z auta niesamowicie zadowolony.

Z reszta sporo było różnic w przypadku BMW 745i rocznik 2002 i 2003. Stary miał chłodzenie na visco, ten ma wiatrak elektryczny z przodu. Ogólnie dużo lepiej się spisuje.

Pierwsze roczniki są w dobrej cenie, ale miej się na baczności podczas zakupu. Nie jestem mechanikiem, ale w serwisach sporo aut spotkalem które biorą sporo oleju i niestety mało kto bierze sie za naprawe, bo koszta ogromne w porównaniu do wartości auta. Elektronika bedzie płatać figle - u mnie aku padł, jak na noc zostawiłem nie zamkniete auto w garażu. Zaczęła się choinka wszelkich możliwych błędów.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
też mi się podoba ten model. Pewnie będzie następcą mojej E38. Interesuje mnie 760 tylko i wyłącznie. Ale spotkać ceny poniżej 100 000 jest ciężko ;/
...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
też mi się podoba ten model. Pewnie będzie następcą mojej E38. Interesuje mnie 760 tylko i wyłącznie. Ale spotkać ceny poniżej 100 000 jest ciężko ;/

Ja też byłem napalony na 760 dopóki nie sprawdziłem głebiej wad i zalet tego modelu.

Opublikowano
Napisz kolego jego wady...bo ja niestety nic nie słyszałem na temat tego silnika..:) podoba mi się w nim te 445 km :)
...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...