Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem w E60 545 2005r (navi prof), może już ktoś to przerabiał, czytnik DVD przestał mi czytać płytę od nawigacji (oryginalną) padł i już tylko miele i się zawiesza, daje radę jeszcze tylko zwykłe CD (w czytniku DVD) np z muzyką odczytać ale płyty DVD już nie. Podejrzewam, że padł laser albo się zabrudził, rozebrałem czytnik, wyczyściłem (patyczkiem z watą) ale nic nie pomogło, więc zostaje tylko wymienić mechanizm. Pytałem o nowy na Narbutta to około 2.2 tys pln - trochę szkoda, więc tak kombinuję może by tylko sam mechanizm lasera wymienić lub laser, macie może jakieś pomysły kto mógłby to zrobić w okolicach Warszawy, albo gdzie można kupić podzespoły do czytnika DVD i co tam siedzi lub nie drogo dostać używany - (mam profesional). Poczekam jeszcze trochę, jak nic nie wymyślę to pewnie skończy się na nowym. pozdrawiam Kamil
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Wiem ze taki laser mozna kupic w sklepie Audio-car ul. Okrzei w Kielcach.

czesto zdarza mi sie jeździc po polsce wiec nawet i może bym tam podjechał ... ale czy tylko tam akurat taki sie dostanie? czy jest to jakis specyficzny laser?

auto z ktorego go wymienilem juz sprzedałem ale myslałem zeby go naprawic i komus odsprzedac... tylko kto mi zdjagnozuje taki czytnik dvd bez auta? i pozniej go naprawi?

moze tam na miejscu robia takie rzeczy?

mozesz troszke rozwinąc swoja wypowiedz?

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dzięki za odpowiedzi ale udało się we wrześniu kupić cały środkowy panel ( CD, DVD, klima, przełączniki 1.000 pln) na Alllegro zgodność numerów 100%, wymieniłem tylko sam napęd DVD - trochę rozkręcania miałem (z 2 godzinki) bo trzeba było całe radio wyciągnąć i je rozbebeszyć żeby się dobrać do napędu DVD, teoretycznie można było całe przełożyć (przepięcie kostek) ale miałem wątpliwości czy nie będzie problemów z softem. Po wymianie wszystko śmiga jak trzeba a reszta została na części na przyszłość. Pozdr.