Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
powiem Ci ze kilak osob znam co ma 3 i jeszcze nikt na zawieszenie nienazekal, bynajmniej ja zlego slowa na zawieszenia 3 nieslyszalem
Opublikowano
Yyyy a co to ma do rzeczy?? Stawka OC jest liczona według obowiiązujących tabel i znizek a AC od wartosci na jaką chcesz ubezpieczyć pojazd...
Opublikowano
a jak to jest z ubezpieczeniem takiego auta np 320 {E46} co ma wpisane na fakturze 200 euro??

Przy ubezpieczaniu samochodu nikt nie patrzy na fakturę, wymagany jest dowód rejestracyjny pojazdu. Mylisz zupełnie dwie rzeczy.

Opublikowano
Do oc mają tabelki , w ktorych zawarta jest cena podstawowa skladki w zaleznosci od pojemnosci silnika. Od tej ceny odejmuje sie znizki, miasto w ktorym mieszkasz tez ma znaczenie. I masz wartosc skladki OC. Jesli chodzi o AC to idziesz i mowisz ze chcesz ubezpeiczyc auto powiedzmy na 40tys zł, i w zaleznosci od marki samochodu rocznika obliczają składke AC. Przykladowo na stronie www.allianz.pl jest kalkulator wdlg ktorego obliczasz skladke
Opublikowano

Alianza osobiście bym nie polecał bo w swojej 4 stopniowej tabelce gdzie uzależniają obliczenie OC nie tylko od pojemności, ale także od marki BMW jest w drugiej co do wysokości stawek w grupie.

Jeśli chcesz AC, a to mądrze że checsz, poszukaj raczej takiej ubezpieczalni, która w razie czego (odpukać) tą kase w miare bez problemu wypłaci. Wiec poszukaj w necie jakiejś pisaniny z rankingami pod kątem nie robia w wała z AC. Skalkuluj potem czy bardziej się opłaca dołożyć kilka setek do AC czy ciągać się potem po sądach przez kilka miesięcy bo kasy nie bedziesz mógł dostać.

I radze pokserować po 10 razy każdy dokument dotyczący auta, szczególnie brief, tłumaczenia i przegląd. Do kilku urzedów będziesz musiał wdepnąć i w każdym sobie po jednej kserówce pozabierają więc lepiej mieć zapas :wink:

Opublikowano
Nie nie ja allianza nie polecam, podałem tylko przykład kalkulatorka zeby kolega zobaczyl na co zwracają uwage przy obliczaniu wysokosci składki.
Opublikowano
No no, a mi chodziło o to by po przeliczeniu nie chwytał zaraz za telefon :D. A po drugie by się nie zniechęcał do zakupu Beci bo nie wszędzie OC wygląda tak drogo :shock:
Opublikowano
U mnie przy 60% znizkach roczne OC wynioslo cos koło 400zł juz nie pamietam dokładnie, takze nie jest tak zle ... :)
Opublikowano
Wybiore sie chyba z Radkiem z forum po te bmw...bedzie chyba najlepsze wyjscie, a czy sa tu jacys uzytkownicy tych trójek jaka mam zamiar kupic i czy moga cos powiedziec o wadach i zaletach..
Opublikowano
Wada to mało miejsca z tyłu jesli siądą 3 osoby, ale z tyłu nie jezdze takze mnie to... :P
Opublikowano
To auto ma jedną wadę: bez niego nie mozna wytrzymac dłużej niż kilka godzin........

Noooo z tym tez sie zgodze :) dzien bez przejechania sie moim autkiem to dzien stracony :)

Opublikowano
Ile bedzie mnie kosztować rejestracja i ubezpieczenie i te inne pierdoły potrzebne do wywozu,chodzi oczywiscie o blachy z czerwonym paskiem