Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie i zarazem proszę o pomoc.

Mój problem to stale otwarte wszystkie drzwi wskazywane przez tzw "mały komputer" - samochodzik. Problem pojawił się po podłączeniu carsoftu 6.5 i próbie

ustawienia samozamykania się drzwi podczas jazdy. Działa centralny zamek, jak i alarm. Nie działa natomiast zamykanie z wnętrza auta, lampki nie gasną. Zauważyłem również że w momencie gdy otworzę tylne drzwi zostaje wskazane że są one zamknięte. Przednie natomiast niezależnie czy są otwarte czy zamknięte

wskazują zawsze otwarte. Wykasowałem wszystkie możliwe błędy używając carsoftu - nie pomogło. Odłączyłem akumulator na 6 godzin - nie pomogło.

Czy ktokolwiek miał już tego typu problem? Nie znalazłem nic na forum w tym temacie, więc pytam. Jak sobie z tym poradzić?

Opublikowano
no i w ten sposob skasowales pamiec epromu ! albo wgrasz nowy soft , albo musisz zakupic nowy modul komfortu . to drugie bedzie latwiejsze . pamietaj jednak aby numery SW i HW byly takie same jak w oryginale.
Opublikowano
upss.. a tego to się nie spodziewałem :( Fakt faktem możliwe ze tak właśnie się stało, ale wszystko poza tym wskazaniem o otwartych drzwiach jest ok. Mogę nawet za pomocą kompa otworzyć i zamknąć wszystkie drzwi z osobna.. A jeśli chciałbym wgrać nowy eprom to w jaki sposób to zrobić? Czy jest to wykonalne we własnym zakresie czy jest to wyższa szkoła jazdy i tylko warsztat wchodzi w rachubę? Dzięki za odp..