Skocz do zawartości

jak sciagnac ramke mocowania przedniego reflektora przeciwmg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegow,

mam peknieta ramke mocowania przedniego swiatla przeciwmglowego co powoduje ze nie mozna zamocowac tego swiatla.

Czy ktos wie jak zdjac ta stara ramke?

Widzialem ze sa tam z jadnej strony dwie sruby(lampa jest od strony pasazera) ale nie wiem jak sie do nich dostac

Pozdrawiam

Opublikowano

Poniewaz nikt nie podpowiedzial mi jak to zrobic sam kombinowalem i sprawa jest dosc prosta choc troche uciazliwa bo dostep jest trudny

Wystarczy od spodu wykrecic trzy srubki i zdjac plastikowa oslone, wykrecamy tez jedna srube z nadkola zeby je poluzowac (dobrze jest skrecic kolo maksymalnie na zewnatrz-lepszy dostep). Wyjmujemy wtedy taka rure ktorej koncowka wchodzi w nadkole,

no i zaczyna sie gimnastyka od spodu auta.

Ramka zamontowana jest z jednej strony na dwie srubki,z drugiej na kolek ktory wchodzi na wcisk. Dobrze miec srubokret z namagnesowana koncowka bo wkrety ciezko wlozyc w otwor.

Skrecamy wszystko, wkladamy halogen, wypluwamy piasek z ust i pluczemy piwkiem albo dwoma :)

Moze to proste ale mam nadzieje ze ten opis przyda sie komus, pozdrawiam