Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem ze skrzynia biegów w 530 d z 2002 r. po lifcie kombi, otóż z niewiadomych przyczyn nagle komputer wyświetlił komunikat getriebennotprogramm i nagle auto "przestało jechać" ja mu w gaz a on nic.z tego co wiem to skrzynia weszła w tryb awaryjny. ale to to nic otóż po chwili odpalam auto nie wyświetla żaden komunikat a samochód nie chce ruszyć ani na D ani na R żadnej reakcji ani do przodu ani do tyłu żadnej zmiany obrotów silnika, wszystkie biegi przy wajchowaniu chodzą normalnie co to może być POMOCY!!!!!!!! jeszcze jedno przy odpaleniu silnika przez chwilę słyszę dziwny odgłos ale po chwili wszystko wraca do normy, czy coś można zrobić oprócz podłączenia do kompa?
Opublikowano
tu pomoze tylko srwis automatycznych skrzyn biegow!!! zaden komp ci nie naprawi uszkodzenia bo to prawdopodobnie uszkodzenie mechaniczne!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i