Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

mam problem z Nawigacją... wszystko jest ok do momentu kiedy nie ustalę trasy...

po ustaleniu trasy:

- nie widzę pozycji samochodu tak jakby stał gdzieś w polu a znajduje się na ulicy która jest na mapie...

- ekran od nawigacji co jakiś czas robi się czarny tak jakby się restartował system a wcześniej zawiesza się...

wszystko wraca do normy po jakichś kilku minutach, pokazuje się ekran startowy z logo BMW, ekran wyboru i za moment komunikat z nawigacji z pytaniem czy kontynuować nawigację? do wyboru Yes, No...

po kliknięciu Yes nawigacja zaczyna działaś ale kursor z samochodem nie stoi na ulicy tylko gdzieś w polu...

mało tego znajduję się np na ulicy X chcę dojechać na ul Y szukam Y i wybieram Start ulica jest oddalona o 2 km a nawigacja pokazuje 125 km...

Czego to może być przyczyna...?

Może ja nie potrafię tego ustawić, może potrzebne są jakieś ustawienia początkowe...?

U kolegi w samochodzie ta sama płytka działa ok.

Czy dysponuje ktoś może instrukcją do nawigacji BMW E61 Professional w języku polskim...?

I jeszcze jedno - przy przeglądaniu mapy, mapa tak jakby była odwrócona, ulice które są na mapie w rzeczywistości są przede mną a na mapie za mną...

troszkę trudno mi to zobrazować chodzi o zmianę orientacji mapy...

Z góry dzięki za rady...

Pozdrawiam Janusz

Opublikowano

Dodam jeszcze że wprowadziłem w książkę adresową pod nazwą która standardowo się wyświetla moje miejsce zamieszkania.

Jak ustalę trasę gdzieś gdzie chcę jechać jako miejsce startu pokazuje jakąś miejscowość pod Częstochową i z tego miejsca przelicza trasę do celu.

Janusz

Opublikowano
Ja bym pierwsze co zrobil to sprawdzil antene.

Mariusz dzięki za radę...:)

Sprawdziłem antenę, przyczyną chyba był luźny styk, zagiąłem delikatnie wszystkie blaszki i działa bez problemu.

Dostanie się do anteny od nawigacji w E61 nie jest problemem ale dostęp utrudniony.

W kombi dostęp przez zdjęcie maskownic od głośników.

Lepiej oba wyjąć.

W jeden otwór włożyć lampę drugim można podejrzeć co się tam dzieje i jak jest podłączony przewód.

W limuzynie chyba trzeba zdjąć całą podsufitkę.

Anteny nie wymontuje się od spodu.

Jest włożona od góry więc należy wyciąć delikatnie płetwę z dachu i roznitować antenę.

Zanim jednak się to zrobi gdyby konieczna była wymiana lepiej podłączyć inną na zewnątrz i sprawdzić.

Navi chodzi super, mi osobiście podoba się bardzo...:)

Mam też navi w palmtopie ale to nie to samo frajda niesamowita przy korzystaniu z tej w samochodzie...:)

Dzięki za pomoc pozdrawiam JK