Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosze o pomoc! Bylem juz u trzech mechanikow i.... i pisze do Was.

Auto E39 525 tds automat 97 podczas jazdy przerywa/dlawi sie (jakby na chwile zostalo odciete paliwo) powtarza sie to czesto. Ma slaba moc (pomijajac, ze ciezko sie rozpedzic jak przerywa) ale np pod gorke nawet po wcisnieciu kikdown obroty sie zwiekszaja a predkosc bez zmian. Podczas ruszania przyspiesz chyba normalnie.

Opublikowano
Jesli ktos z szanownych forumowiczow zna sie na tych silnikach to prosze o sugestie... zmeczyly mnie wizyty u mechanikow. A moze zna ktos dobrego fachowca ze Śląska?
Opublikowano

niewiem jak to jest w tdsach ale u mnie 3.0d byla pompa podprogowa do wyminay!!! jedz do kogos zeby ci zprawdzil cisnienie jakie idzie przez ten caly uklad moze byc pompa brudna takze!!! to sa moje sugestie tylko moge sie mylic!!! aha a czy wymieniales filtr paliwa??? przy jakim stanie paliwa w baku to sie dzieje??? popisz cos wiecej!!!

pozdr matty!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano

Dziekuje za poswiecony czas.

Ok napisze wiecej... nie ma znaczenia jaki jest poziom paliwa, auto kupilem dwa miesiace temu i bylo ok. pojechalem na wymiane oleju i filtrow (powietrza, paliwa i klimy) przy okazji mechanik wymienil przewody paliwowe te ktore sa na wtryskach bo ciekly, wymienil jakas gume z... chyba odpowietrzenia oleju.. na dole po lewej stronie silnika (stojac z przodu). po paru dniach sprawdzajac olej okazalo sie, ze jest go za duzo (osiolek mechanik za duzo chyba wlal- bo po odciagnieciu jest staly poziom) W kazdym razie po odbiorze auta pojawil sie problem z dlawieniem, wrazenie jest takie jakby ktos na sekunde wyl doplyw paliwa. Dziekje sie to niezaleznie od predkosci, temp, obrotow... czasami przez dluzszy czas jest ok a czasami jest seria kilku przerwan. Dodatkowo jest slaby przy wyzszych predkosciach np 140 i nie za bardzo chce przyspieszyc. Pod gorke spada predkosc i nie pomaga zwiekszenie "gazu". Zauwazylem, ze z prawej strony (podobno pompa wtryskowa) kapie raz na 30 sekund mala kropla paliwa, po uruchomieniu czestotliwosc zwieksza sie... nie znam dobrego mechanika na Śląsku a u tych co bylem to... brak slow. Pozdrawiam

Opublikowano

miom zdaniem to moze byc pompa ale piszesz ze pompa wtryskowa ci cieknie pasowalo by sprawdzic ta pompe w pierwszej kolejnosci!!!! moze byc jeszcze cos z tymi przewodami paliwowymi!!! jedz dotego mechaniora i niech sprawdzi szczelnosc tych przewodow!!! jak wyeliminujesz te 2 tematy to wtedy bedziemy myslec dalej!!! a tak wogole skad jestes???

pozdr matty!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano

Dzieki, faktycznie najpierw trzeba sprawdzic/naprawic ten wyciek.. to dopiero po 19.07 wtedy wraca mechanik. Napisze jaki efekt naprawy. Jestem ze Slaska , Tychy.

Bylbym zapomnial, wczoraj wyciagnalem przewody z ERG (te dwa wezyki) gdzies na forum wyczytalem jaki ERG moze miec wplyw na dynamike... mam nadzieje, ze zlych konsekwencji to nie bedzie mialo :? W kazdym razie nie to samo auto :!: i gdyby nie te przerwania to byloby super... Pozdrawiam