Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
UWAGA UWAGA ZNALAZŁEM PRZYCZYNĘ DLACZEGO ZAPALAŁA MI SIE KONTROLKA EML I DLACZEGO GASŁA JAK HAMOWAŁEM SILNIKIEM , A I JESZCZE CZASAMI NIERÓWNO CHODZIŁA. MOI DRODZY KOLEDZY POSIADACZY PRZEPUSTNIC NA KABELEK, A NIE NA LINKE. JUŻ PRZECHODZĘ DO SEDNA SPRAWY. DZISIAJ W GODZINACH POPOŁUDNIOWYCH ZACZELIŚMY Z KOLEGĄ GRZEBAĆ, WYJELIŚMY PRZEPUSTNICE, WZIELIŚMY JA NA STOŁ, ROZŁOŻYLISMY (ODKRĘCILIŚMY SILNICZEK OD PRZEPUSTNICY) I OKAZAŁO SIE, ŻE JEST TAM TAKIE GŁUPIE STEROWANIE ELEKTRONIKA 4 GRZEBYCZKI JEŻDŻĄ PO SCIEŻKACH I PO WYCZYSZCZENIU I ZAMINTOWANIU NA AUTO PRZEPUSTNICA PRZESTAŁA REAGOWAĆ. WIEC ODKRĘCILIŚMY SAM SILNICZEK I OKAZAŁO SIE, ŻE TE SCIEŻKI SIE WYTARŁY, POPRAWILIŚMY JE I OKAZAŁO SIĘ SILNICZEK ZACZĄŁ PIĘKNIE GRAĆ, NIE ZAPALA SIE KONTROLKA EML I NIE GAŚNIE PODCZAS HAMOWANIA SILNIKIEM, A I ZACZEŁA CHODZIĆ RÓWNO. TO SĄ MOJE SPOSTRZEŻENIA I OBIEKCJE. POZDRAWIAM I ŻYCZE UDANYCH NAPRAW.

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano

Oto przykład godny naśladowania - problem, pytanie i rozwiązanie.

Dzięki Ci za to - nie wielu się do tego schematu stosuje. :clap:

- był kiedys taki post, żeby opisywać rozwiązanie problemu

(ten wykrzyk to pewnie z radości- też tak mam :cool: )

pozdrawiam

Czemu BMW ??? - wiem, ale nie powiem .....
  • Moderatorzy
Opublikowano
Alcapone - cieszę się że udało Ci się naprawić usterkę. Ale nie krzycz z łaski swojej (regulamin pkt II.3)

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano
Alcapone - cieszę się że udało Ci się naprawić usterkę. Ale nie krzycz z łaski swojej (regulamin pkt II.3)

wybaczcie mi wszyscy ale bylem tak zadowolony z siebie ze wybuchlem

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

wrescie sie wziolem i pokaze wam co sie wyciera i jak to naprawilem

wyciera sie ta cyna na sciezkach widac to dobrze na sciezkach w dolnej czesci zdjecia

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img73.imageshack.us/img73/182/dscn19032if.jpg

a tak naprawilem srebrem w plynie i jak na razie nie ma problemu wiem ze nie wyglada jak orginal ale dziala i juz ie mam problemow

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img33.imageshack.us/img33/8823/dscn19045ta.jpg

a tam na marginesie to wlasnie byla przyczyna zapalania sie EML i tego ze silnik gasl jak hamowalem silnikiem bo teraz to zniklo a autko chodzi rowniej pozdrawiam wszystkich i zycze owocnych napraw

Edytowane przez alcapone

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano

aha zapomial bym to jest przyczyna tego ze sie wyciera

http://img113.imageshack.us/img113/8749/dscn19077aa.jpg

teraz to juz wszystko

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

ale ja mam inny problemik z ta przepustnicą poprostu sie ona otwiera moze dwa milimetry a dalej nie chce idzc. Spróbuje to co zaproponowałeś moze to jednak wina silniczka ma siełe a niechce isc dalej hymmm pomyslimy ale dziekówka za taki pakiecik.

POZDROWIONKA :8) :8)

Opublikowano
POWIEDZIAŁEM O TYM MECHANIKOWI ZOBACZYM CO WYKOMBINUJE :roll: A JAK BY TO NIE TO? TO MOZE WIESZ KTO BY MIAŁ STEROWNIK TEN KTÓRY ODBIERA SYGNAŁ Z PEDAŁA GAZU I PODAJE GO DALEJ NA PRZEPUSTNICE A ZRESZTA WIESZ O CO CHODZI :lol: I JAK BYS WIEDZIAŁ TO BYŁ BYM WDZIECZNY BO JUZ MAM DOSYC :mad2: :mad2: :mad2:
Opublikowano
jak bedzie sprawdzal to niech zobaczy czy w ogole dostaje sygnal czy ma przejscie bo jak nie dostaje syglalu to nie bedzie dzialac

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
dostaje sygnał i jak nacisne na pedał gazu to ze trzy milimetry sie przesunie? ty tez tak miałeś? tagze sygnał jest :lol: i jak prubuje mu reka pomuc to nie da rady Pudzian pewnie by nie dał :lol: :lol:
Opublikowano
Czy przy skladaniu nie trzeba o czymś pamietać??Nie ma jakichś kruczków ukrytych??:) Czy silniczek nie musi być w jakimś położeniu przy składaniu tych przepustnic??

Będziesz Mógł Wyprzedzać :D

Kto za młodu głupim nie był - ten na starość nie zmądrzeje...

Opublikowano
Czy przy skladaniu nie trzeba o czymś pamietać??Nie ma jakichś kruczków ukrytych??:) Czy silniczek nie musi być w jakimś położeniu przy składaniu tych przepustnic??

nie trzeba zalozysz silniczek i on sam sie ustawi jak przekrecisz kluczyk

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
Oki.. tak zrobie. Dzieki AL ;)

Będziesz Mógł Wyprzedzać :D

Kto za młodu głupim nie był - ten na starość nie zmądrzeje...

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam wszystkich na forum. Jestem posiadaczem e32 i mam ten sam problem z EML. Jestem zielony i może mi ktoś powiedzieć gdzie znajduje się ta przepustnica? Czy mogę zastąpić te srebro w płynie np. cyną. Bo nie mogę nigdzie dostać tego srebra... Z góry dzięki :) Pozdrawiam