Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ktoś orientuje się co może oznaczać błąd modułu "Instrument Cluster" 8f error "Power supply" i jak to naprawić ;) ?

Pozdrawiam.

rychu
Opublikowano
Tak mi sie wydaje :). Wlanczajac test wskaznikow chyba wszystkie sie zapalaja - jeszcze jutro porownam z opisem w instrukcji.
rychu
Opublikowano

Zrobiłem test wskaźników - w teście nie zapaliły mi się kontrolki:

- hamulca ręcznego

- ABS

- poduszki powietrznej

Cała reszta się zaświeciła.

Opisane trzy kontrolki, zaświecają się natomiast po przekręceniu kluczyka i gasną (hamulec ręczny gdy zaciągnięty, poduszka ponieważ mam zepsutą matę, ABS na kilka sekund na żółto - więc jak dla mnie wszystko OK ?

Co do kasowani - nie kasowałem tych błędów - więc nie wiem czy są nowe i czy wrócą - wykonam tę operacje jak tylko będę miał chwilkę.

rychu
Opublikowano

Zainstalowałem program INPA i ten błąd został zdiagnozowany jako:

143 overvoltage (U>16V)

Error frequency: 33

Invalid working area

Sporadic error

Parę razy ładowałem akumulator bez odłączania go - wtedy mogło się to chyba przytrafić (bo prostownik raczej mam marny :/).

rychu
Opublikowano
auta takie jak bmw z duza iloscia elektroniki mozna ladowac tylko prostownikami mikroprocesorowymi, gdzie jest ograniczenie napiecia. napiecie powyzej 16 v moze zabic elektronike. chyba ze odpinasz aku z auta.