Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem do mojej E36 sedan lusterka oryginalne z mpakietu.

Jedno lusterko jest delikatnie uszkodzone i chciałbym je rozebrać - oddzielić adapter od samego lusterka. Wyjąłem już wkład i silniczki ze środka lusterka, ale nie ma widocznych żadnych śrub czy mocowań które trzymałyby razem adapter i lusterko.

Niechciałbym niczego urwać więc mam pytanie, jak rozdziela się adapter od lusterka? Mam użyć siły czy jest na to jakiś trik?

Czy te lusterka z mpakietu można jakoś złożyć (np. na myjni) czy są one przytwierdzone na stałe?

Zaznaczam że lusterka są oryginalne. Szukałem na forum ale nic na ten temat nie znalazłem

Pozdrawiam

Opublikowano

jesli oryginaly to są poprostu na wcisk, trzyma sie na 3 metalowe bolce z okragłymi łebkami(no prawie okragłe :) ) wkreconymi w obudowę a w adapterze sa po 2 rownoległe sprężyste druty w które wciska sie bolce

sam mialem oddzielony adapter od obudowy i wcisnąłem, było dośc ciężko wcisnąć, później ot tak sobie próbowałem wyjąć - zrezygnowałem, tak trzyma :mrgreen: