Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 dni temu kupiłem e36 325 coupe(94r).Spalanie na trasie wyszło 8,5l jadąc 110-140km/h.Po mieście ok 13l.To prawda że 6-cio cylindrowce palą praktycznie tyle samo(oprócz mpowera).Ale jak sie przyciśnie ostro to 20 też wchodzi w gre :lol:
Opublikowano
Mój E36 M-Power, którym cieszyłem się trzy miesiące palił 23l/100km. Za to nie miał problemów kręceniem się w miejscu na 3-cim biegu. Przyznaje, że nie oszczędzałem autka, bo po to jest M-Porwer. Nacieszyłem się i sprzedałem, bo gorzej było wyrobić na opony, niż na benzynę.
Opublikowano
Żeby nikogo nie wyprowadzać z równowagi najlepiej napisać że silniki 2.5l oraz 2.8l palą średnio 16l na każde 100km .Dokładnie to jest Bmw ,duży motor dużo pali ,drogie w utrzymaniu i kropka .Nikt nikogo nie zmusza do kupowania auta z taką pojemnością a tym bardziej do kupna właśnie tej marki . Wolny wybór .Na przyszłość radzę używać „szukaj” bo temat był poruszany niejednokrotnie a po co niepotrzebnie irytować forumowiczów .
Opublikowano
Ja sie niemoge zgodzić.Napewno średnio 16l mi nie pali(2.5l)w wawie(korki itp)pali 13-14l a na trasie nie więcej niż 9.Średnio pali ok 11,5l.Do 16 to jej daleko a juz napewno do spalania średniego.16 spali ale już trzeba doś ostro jechać.20 też opieprzy jak jest głodna :mrgreen: ale to już trzeba ją trzymac non stop powyżej 4 tysięcy obrotów.Czy bmw dużo pali?Według mnie nie pali więcej niż inne samochody np.Vectra 2.5 v6.Pali praktycznie tyle samo.Jeśli chodzi o silniki np.1.6 to jak dla mnie palą duuuużo.Ale to moje spostrzerzenia.Jak na motor 2.5 R6 to pali normalnie(przynajmniej dla mnie).Pozdrawiam
  • 2 lata później...
Opublikowano

potwierdzam wyniki podawane 3 lata temu:

moja pali Pb:

7-8l do 100km/h i delikatne przyspieszanie

10l trasa jazda mieszana i dosyć agresywna

12l jazda po mieście

15l krótkie odcinki na mieście, zimny silnik