Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam E46 330ci Cabrio z 2002r. sprowadzoną ze Stanów. Dzisiaj chciałem wgrać polskie menu do mojego mk3. Ok, nagrałem na płytke soft który udostępnił jeden z kolegów z tego forum, pewnie każdy wie o jaki soft chodzi. No i włożyłem płytę, na ekranie nawigacyjnym pojawiło się ze zaraz będzie aktualizowało. Ok, jak juz sie coś tam zrobiło, to pisało (oczywiscie po angielsku) zebym wyjal płyte i nacisnal OK. Tak więc zrobiłem. Potem pisało że wykona się RE-BOOT. Ok, no i tutaj kaplica. Nawi umarła. Co sie dzieje? Ekran tylko migocze czasami paskami jakimis, nic wiecej... Radio gra, zmieniac kanały mogę... Ehhh... Najgorsze jest to, że gdy chce wgrac inny soft zeby powrócić nawet do starego, to mk3 wciąga mi płytę i nie chce oddać! Musze robić to ręcznie poprzez zębatki pod silniczkiem mk3 (rozebrałem czytnik troszke). Jeju... Co ja mam zrobić? Prosze powiedzcie bo nie mam pojęcia, odłączałem akumulator i podłączałem, nic nie dało! Wszystko już próbowałem... Czy soft w autach w Stanach jest inny niż te ze strony http://www.gren.ru/navi%20OS%20software.html ?? Co zrobić? Błagam Was o pomoc! NIE MAM ANI NAWI ANI EKRANU !

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano

Hej,

Wgraj v27 z tej strony która podałeś z prawej kolumny a następnie jeszcze raz ten przerobiony. Jak płytka zostanie w środku to zanim będziesz wyjmował rozkręcając czytnik wyłącz auto, wyciągnij kluczyki ze stacyjki i poczekaj aż dioda w czytniku zgaśnie a następnie naciśnij "eject"

Pozdrawiam,

Opublikowano
Zrobiłem :-) Pomogł soft Amerykański (znalazłem go na jakiejś hiszpanskiej stronie). Działa. Jezeli ktos by mial podobny problem to prosze pisac to chętnie pomoge. Pozdrawiam !

Pozdrawiam,

Maks