Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy ktoś może wie jakie powinno być ciśnienie (wartość do zmierzenia vakumetrem czy jakoś tak się to nazywa) na wyjściu z pompy podciśnienia albo od razu za nią a najlepiej przy serwie albo na rozdzieleniu do zaworów podciśnienia to turba - przeglądałem forum ale nic takiego nie znalazlem
Opublikowano

Cześć

Walczę ze słabą wydajnością pompy już bardzo długo i jak narazie marne rezultaty. Wg informacji jakie uzyskałem w ASO podczas pomiaru podciśnienia to podciśnienie na wyjściu z pompy powinno mieć parametr ok. 0,9 lub 9 jednostek w zależności od zakresu pomiarowego przyżadu.

Opublikowano
a jakie masz objawy słabego podcisnienia??
Opublikowano
U mnie twardniają hamulce po kilkukrotnym naciśnięciu pedała. Jak przestanę hamować na dłuższa chwilę i znów zacznę hamować sytuacja się powtarza.
Opublikowano
u mnie faktycznie pedał jest troche twardy ale najgorsze to że turbo mi nie śmiga:(
Opublikowano

Próbowałeś zamienić pompe podciśnieniową na inną?

Ja próbowałem kilka razy na używaną z zapewnieniami, że są w 100% sprawne ale zawsze objawy zostały i pomiar też wskazywał na małe podciśnienie.

Opublikowano
nie próbowałem jeszcze - mają dziś sprawdzić jakie jest podciśnienie bo nie wiedziałęm jaka ma być prawidłowa wartość
Opublikowano
problem rozwiązany - niestety mechanik nie chciał mi zdradzić jak to zrobił:( ale nic nie wymieniał - coś pokombinował i działa:)