Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

1. W Moim E91 z 2006 zauważylem, że chyba jest coś nie tak z wycieraczkami. Kiedy machna po szybie i wracają na podszybie to powinny wrócić do końca (na podszybie) i tam zostać. A u mine jest tak, ze schodzą na podszybie i potem jeszcze wykonują minimalny ruch ku gorze. Co jest nie tak?

2. Zastanawia mnie też dzialąnie tempomatu w tym samym aucie, tempomat działa prawidłowo, utrzymuje prędkość, zwalnia, przyspiesza tylko problemem jest, ze po uruchomieniu go dzwignią do przodu albo do siebie nie zapala sie żadna kontrolka aktywnosci tempomatu ani też nie pojawia sie nic na wyświetlaczu (godziny i temperatury) gdzie zazwyczaj pojawia się duża kontrolka, np rezerwy albo niezapiętych pasów. Czy trzeba to gdzieś aktywować? Co jest nie tak?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Witam

1. W Moim E91 z 2006 zauważylem, że chyba jest coś nie tak z wycieraczkami. Kiedy machna po szybie i wracają na podszybie to powinny wrócić do końca (na podszybie) i tam zostać. A u mine jest tak, ze schodzą na podszybie i potem jeszcze wykonują minimalny ruch ku gorze. Co jest nie tak?

2. Zastanawia mnie też dzialąnie tempomatu w tym samym aucie, tempomat działa prawidłowo, utrzymuje prędkość, zwalnia, przyspiesza tylko problemem jest, ze po uruchomieniu go dzwignią do przodu albo do siebie nie zapala sie żadna kontrolka aktywnosci tempomatu ani też nie pojawia sie nic na wyświetlaczu (godziny i temperatury) gdzie zazwyczaj pojawia się duża kontrolka, np rezerwy albo niezapiętych pasów. Czy trzeba to gdzieś aktywować? Co jest nie tak?

ad1) Wydaje mi się, że programowanie sterownika na nowo powinno rozwiązać problem.

ad2) Tak ma być. Nie ma żadnych kontrolek sygnaluzujących wł./wył. tempomatu. U mnie jest tak samo.

Pzdr.

Opublikowano
Witam

ad1) Wydaje mi się, że programowanie sterownika na nowo powinno rozwiązać problem.

ad2) Tak ma być. Nie ma żadnych kontrolek sygnaluzujących wł./wył. tempomatu. U mnie jest tak samo.

Pzdr.

Jak wyglada to programowanie sterownika sycieraczek? Zrobi mi to elektryk, który zazwyczaj podłącza moje auto do komputera? Czy trzeba mieć coś specjalnego?

Możliwe, zeby było cos z przekażnikiem wycieraczk nie tak?

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Jeśli ma ori kompa to tak.

elektryk od mojego mechanika twierdzi, ze to raczej problem mechaniczny, ze wycieraczki są założone w złej pozycji, i kiedy silnik kończy prace one idą jeszcze lekko do góry. Mechanik mój zaś nie do końca wie, co tam w tej mechanice wycieraczek może być zwalone.

Z drugiej zaś strony w serwisie ASO też w pierwszej chwili zasugerowali mi, ze może być konieczność zaprogramowania na nowo sterownika wycieraczek. Koszt chyba 280 zeta (podłaczenie do komputera).

Jakieś inne pomysły? Troche nie uśmiecha mi sie robić tego w ASO.

Opublikowano

A jakieś inne serwisy nie ASO?

Mechanicznie na pewno nie, bo niby jak? Samo by się przestawiło? Samochód miał dzwona do szyby i wycieraczki źle założyli? Samo mechanicznie nic nie mogło się zrobić.. Wcześniej było dobrze?

Jak nic programowanie. Wszystko w tym aucie trzeba programować ;)

Pzdr.

Opublikowano

Mechanicznie na pewno nie, bo niby jak? Samo by się przestawiło? Samochód miał dzwona do szyby i wycieraczki źle założyli? Samo mechanicznie nic nie mogło się zrobić.. Wcześniej było dobrze?

Pzdr.

Właśnie gość z ASO powiedział, ze nie można zaprogramowac tylko jednego urzadzenia, ze robi sie programowanie wszystkiego i to trwa kilka godzin, zazwyczaj zostawia sie auto na noc. Koszt 450 zeta. Takze troche dużo jak na drobna pierdołe z wycieraczkami.

Najchętnie zrobiłby to gdzies indziej i taniej, pytanie tylko gdzie.

Inna sprawa czy odpięcie aku na pół godziny by nie pomogło?

Opublikowano

Pzdr.

Właśnie gość z ASO powiedział, ze nie można zaprogramowac tylko jednego urzadzenia, ze robi sie programowanie wszystkiego i to trwa kilka godzin, zazwyczaj zostawia sie auto na noc. Koszt 450 zeta. Takze troche dużo jak na drobna pierdołe z wycieraczkami.

Najchętnie zrobiłby to gdzies indziej i taniej, pytanie tylko gdzie.

Inna sprawa czy odpięcie aku na pół godziny by nie pomogło?

Zgadza się, programuje się całość.. a trwa to dokładnie 170minut.

Możesz spróbować z aku.. ale czy to pomoże? Na pewno nie zaszkodzi.

Pzdr.

Opublikowano
Znasz jakieś dobre miejsce gdzie mogli by mi zrobić to programowanie nie po zbójnickich pieniądzach?

Opublikowano
Znasz jakieś dobre miejsce gdzie mogli by mi zrobić to programowanie nie po zbójnickich pieniądzach?

U mnie w Lublinie to wiem, ale w Twoich okolicach nie mam zielonego pojęcia.. :/