Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z wycieraczkami szyby przedniej zatrzymały sie w jednym miejscu i niestety nic nie działa. Czujnik deszczu zaświeci i po chwili gaśnie, elektrycznie podobno wszystko jest sprawnie. Może ktoś miał podobny problem?

Pozdrawiam

Opublikowano

Myślę, że komputer Ci tylko pomoże. Może kwestia programowania, albo cosik :/, podjedź do serwisu gdzie mają kompa do BMW.

Niestety za dużo elektroniki jest w tym aucie :).

Opublikowano
Był podpiety pod komputer, podobno wszytko jest ok moze jednak to coś mechanicznego, wycieraczka tylnej szyby działa, tak samo jak spryskiwacze przedniej
Opublikowano
Bezpieczniki sprawdzone są ok , samochód nie był uszkodzony. Teraz stoi w serwisie zobaczymy za kilka godz. jaka bedzie diagnoza
Opublikowano

uffff zrobione wyciaraczki działają wystarczyło tylko zresetować komputer czyli jak mi powiedzieli w serwisie ..... odpiąc baterie;)

Dziekuję wszytkim za porady

Opublikowano
Zaczne od tego, ze nie byl to autoryzowany serwis BMW. Mechanik sprawdzil bezpieczniki podpial do kompa i... powiedzial ze widzi wszytko oprocz wycieraczek . Sprawdzil napiecie i tak sie dlugo z tym "bawil" ze siad akumulator. Rano zadzwonil i powiedzial, ze musze jechac do BMW bo on nie dal rady. Siadam jade mysle sobie aaa zobacze ... no i wycieraczki dzialaja. wracam a mechanik mowi ze najprawdopodobniej przy padnieciu aku zresetowal sie komuter itd itd. Jak znowu sie cos zacznie pojade do BMW