Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich!

Proszę o pomoc. Kupiłem BMW 3.0d z duzym kompem na wyświetlaczu.

Po naciśnięciu przytrzymaniu BC wyskakuje PROG???? a nie chwilowe spalanie? poza tym po przytrzymaniu wyskakuje na wyswietlaczu radia programowanie co ma wyświetlać się kolejno.

Niestety pokazuje tylko średnie spalanie...bez chwilowego..brak dystans...dodatkowy licznik itd.

Podkreślam auto stało na warsztacie i poruszało się bez konsoli .. bez licznika?

Czy trzeba coś zaprogramować? wzbudzić?

Proszę o podpowiedź.

pozdr.

Opublikowano

KOLEDZY!

Nikt nie posiada wiedzy na ten temat? do kogo zgłosić się z tym problemem? .... tylko mnie do ASO :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prog. oznacza że możesz sobie ustawić funkcje na BC w licznikach które mają ci się uruchamiać poprzez naciśnięcie przycisku na dzwigience. Tzn. zapala się program i wybierasz z wyświetlacza radia co cie interesuje i zatwierdzasz przyciskiem. Tak to powinno sziałać
Opublikowano
Prog. oznacza że możesz sobie ustawić funkcje na BC w licznikach które mają ci się uruchamiać poprzez naciśnięcie przycisku na dzwigience. Tzn. zapala się program i wybierasz z wyświetlacza radia co cie interesuje i zatwierdzasz przyciskiem. Tak to powinno sziałać

no i tak jest..ale jak przytrzymam wyskakuje mi PROG. W radiu wybieram co ma się pokazywać...i tylko pokazuje się. NIc nie mogę zerować np. spalanie? dystans..też? są tylko kreski poziome?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

no i tak jest..ale jak przytrzymam wyskakuje mi PROG. W radiu wybieram co ma się pokazywać...i tylko pokazuje się. NIc nie mogę zerować np. spalanie? dystans..też? są tylko kreski poziome?

kreski poziome są, ale jak stoisz i w tym czasie wyzerujesz, jak już ruszysz powinno zacząc wskazywać

Opublikowano
pokazuje się tylko dystans km do wyczerpania paliwa a zużycie średnie stoi ciągle na 6,4 distans 00.0 ,zegar 00.0 jak naciskam BC to wyświetlacz tylko to pokazuje. A czym zeruje się? chyba też przyciskiem w BC (w kierunkowskazie)? a może przyciskiem do zerowania kilometrów?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pokazuje się tylko dystans km do wyczerpania paliwa a zużycie średnie stoi ciągle na 6,4 distans 00.0 ,zegar 00.0 jak naciskam BC to wyświetlacz tylko to pokazuje. A czym zeruje się? chyba też przyciskiem w BC (w kierunkowskazie)? a może przyciskiem do zerowania kilometrów?

Według mnie wszystko masz po prostu nie poustawiane, pewnie odłączałeś aku i się wyzerowało, tu masz instrukcję obsługi po polsku

http://rapidshare.com/files/165401175/Instrukcja_obslugi_BMW_E39_PL_up_by_dunaj2.rar

nacisnij na free user poczekaj czas i download

kasuje się na wyswietlaczu od radia nie dzwignią

Opublikowano

tak aku byl wyłączony na długo..ponieważ auto było naprawiane.

Poza tym były wlaściciel poruszał się na placu bez licznika, ponieważ konsole wyciągał oddając auto do malowania.

może to było powodem rozjechania się tych ustawień?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tak aku byl wyłączony na długo..ponieważ auto było naprawiane.

Poza tym były wlaściciel poruszał się na placu bez licznika, ponieważ konsole wyciągał oddając auto do malowania.

może to było powodem rozjechania się tych ustawień?

No to po prostu pokasowały się ustawienia, raczej nic się nie popsuło. Poczytaj instrukcję i dojdziesz do wszystkiego, tam jest tez o ustawieniach BC

Opublikowano

powoli!!!

1. czy tobie chodzi o wyswietlacz 16:9???

2. co chcesz zrobic???

3. chesz miec aktualne spalanie czy tylko skasowac aktualne dane???

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
powoli!!!

2. co chcesz zrobic???

Żaden wyświetlacz, on ma zwykłe radio i po prostu nie wie jak ustawić, podałem mu linka do instrukcji.

Opublikowano
powoli!!!

2. co chcesz zrobic???

Żaden wyświetlacz, on ma zwykłe radio i po prostu nie wie jak ustawić, podałem mu linka do instrukcji.

przepraszam Piotrku1 juz sie nie bede wiecej udzielal!!! :twisted2:

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
powoli!!!

2. co chcesz zrobic???

przepraszam Piotrku1 juz sie nie bede wiecej udzielal!!! :twisted2:

Nie o to chodzi ziom, nie czytasz dokładnie tematu :norty:

Opublikowano
..juz chyba wszystko jasne. Mialem zamienione radio..czyli brakowalo przycisku BC. Teraz jest i mogę resetować spalanie :P dzięki za podpowiedź i link!