Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Mam Problem lecz nie wiem czy to chodzi dokładnie o świece?Gdy odpalam samochód przez jakies 4-5min skaczą mi obroty minimalnie tak jakby spadały i pulsują. Trwa to do momentu gdy silnik delikatnie się zagrzeje! Po 5 minutach silnik pracuje równo.

Nie wiem czy to dotyczy tego samego! Ale gdy zostawiam odpalony samochód na postoju przez jakieś 10 min, gdy chcem ruszać samochód się dławi! Wykakuje mi natychmiast kontrolka właśnie sprężynki z DDE!

Gdy gaszę samochód i odpalam jest wszystko ok!

Dodam, że podpinałem pod komputer i jedyny błąd to EGR (coś z recyklingiem spalin)

Proszę o pomoc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to masz jasna odpowiedź - zawór recyrkulacji gazów wylotowych EGR west walnięty, najprawdopodobniej nagary uniemożliwiają całkowite uszczelnienie a i membrana nie ma już tej siły. Po wykryciu tej usterki auto przełącza się w tryb awaryjny, same typowe objawy, także już chyba czaisz co należy zrobic?