Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam podpięty reduktor KME gold: zasilanie przed silniczkami a powrót jest ok 10 cm pod zbiorniczkiem wyrównawczym. Problem jest taki że jak temperatura spada poniżej 1*C to zaczyna się problem z przełączaniem na gaz. Im niższa temperatura tym później się przełącza. Gdy było -20*C to jak już się przełączył to wogóle nie chciał jechać a w aucie miałem upał. Termostat trzyma na 90*C cały czas. Szukam przyczyny i nie wiem czy źle wpięty reduktor czy może pompa wody pada, chociaż temperaturę trzyma dobrą cały czas.

Pozdrawiam

Opublikowano
Reduktor kolego wpinamy w nagrzewnicę nie jest trudno ją zlokalizować 2 węże wodne wchodzące do kabiny. Nie bardzo kumam jak to jest u ciebie zlepione. Może masz reduktor zzapowietrzony pamietaj ze musisz odkrecic podgrzewanie wnetrza na maksa i najlepiej troszke tak zostawic zeby powietrze wyszło sobie. Sprawdź w proramie jaka masz temp przełączania na gaz jaka temperature reduktora gazu noi czy dobre czujniki wybrane.

Moja BetsY zobacz

Interfejsy BMW INPA USB

Instalacje LPG Sekwencyjne montaż serwis