Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

panowie może mi pomożecie z takim problemem, otóż silnik normalnie wkręca się na obroty wszystko śmiga do czasu gdy zdejmę na chwilę nogę z gazu i chce spowrotem go wcisnać to niestety nie działa...obroty spadają i nie da sie ich podnieść...muszę wtedy wyluzować żeby obroty spadły do 800 - 900 i dopiero bieg i gaz znowu działa....tak jak by go coś odcinało:(co to może byc?silnik to 2,5 diesel z 1994 roku, proszę o waszą pomoc!z góry dzieki:)

(OO( )( )OO)
Opublikowano
nie macie żadnych pomysłów?nie dawno siadł w tym aucie akumulator bo została na noc na światłach i niestety auto zostało odpalone przez pociągnięcie przez inne auto:(zaskoczył zaraz ale przez chwilke coś żegotało w silniku, pare chwil i przestało....od tamtej pory są problemy z tym gazem...przy dynamicznej jeżdzie gaz się "wyłącza" i dział dopiero po zwolnieniu pedału, obniżeniu obrotów silnika do 800 i ponownym wciśnieciu!co to może być?
(OO( )( )OO)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
panowie bardzo mi przeszkadza ten problem w moim autku i chciałem zapytać czy to mógł by być potencjometr od gazu padnięty?jakie są objawy uszkodzonego potencjometru?jeśli ktoś ma jakieś pomysły to bardzo proszę o napisanie mi co to może być...dodam że na kompie nie ma żadnych błędów:(
(OO( )( )OO)