Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!!

Chciałbym zamontować elektryczne szyby w Compakcie z 95 roku, jak się za to zabrać, posiadam podnośniki, wiązki w drzwi, moduł sterujący oraz przełączniki.

Proszę o jakieś rady jak to same zamontować żeby było wszystko ok!!!

Proszę bardzo o POMOC!!!!!!!

Opublikowano
ja bym zaczal od sprawdzenia czy mam wiazke pod szyby pod tunelem mozez miec biale zlacza jak sa to jest z gorki po drugei trzema sie zastanowic czy chcesz miec domykanie automatyczne szyb i kwestia czy masz alarm z pilotem czy tylko centralny zamek

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

Więc tak żadnych złączy białych się niestety nie doszukałem, centralny zamek mam oryginalny i alarm z pilotem. Jeże chodzi o elektrykę to chciałbym tylko żeby było sterowanie w kabinie ewentualnie domykanie centralnym, dodam że posiadam orginalnie zamontowany elektryczny szyber dach, niestety on nie jest sterowany zamkiem.

Pozdrawiam!!!!!!!!!

Opublikowano
no to normalne ze szyber nie jest domykany jak nie masz elektrycznych szyb musisz kupic elektryczne silowniki komplet ok 300zl modul zke zwany tez modulem komfortu ok 100zl przelaczniki kable 1,5 mm nastepna stowka do tego schemat latwo znalesc przez google a instalacja jest dosc latwa

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

Witam!!!

Więc tak jak napisałem w pierwszym poście, posiadam już koplet kopletnych siłowników do dzwi razem z wiązkami w dziwi, przełączniki oraz co Kolega mówił moduł sterujący, jedynym mankamentem jest to że moduł jest ze wtyczkami ale kable po obcinane.

Jeszcze jedno pytanko, może kto się orjentuje jaki koszt jest to zalożyć u elektryka??

Pozdrawiam!!!!!!!