Skocz do zawartości

Gwizd powyzej 1000 obrotow?? e60 530d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich panowie i panie pomozcie mi zdefiniowac moj problem bo zupelnie nie mam pojecia co to moze byc niedawno nie dalej niz 2 tyg temu zmienilem kolektor wydechowy bo mialem pekniety wraz ze wszystkimi uszczelkami myslalem ze wyeliminuje to dziwny metaliczny gwizd jakby z pustej rurki ale jednak tak sie nie stalo ostatnio wymienilem filtr powietrza i sprawdzilem caly uklad dolotowy wszystko wydaje sie byc wporzadku ale gwizd nadal mnie wkurza pojawia sie jak przyspieszam juz od 1000 obrotow dodam ze fura jezdzi jak wczesniej czyli jest szybka i dynamiczna z tylu nie dymi w zaden sposob nie moze to byc turbina co sugerujecie skad to moze dochodzic gdzie jest ta nieszczelnosc?? dziekuje od razu z podpowiedzi no i jak tylko wjade do polski to musze sie do kogos udac z tym problemem bo mnie denerwuje.Aha jeszcze jedno czy siedzenia w sedanie e60 z tylu sie skladaja?? jak tak to w jaki sposob bo ostatnio w wieczorem bylo uz ciemno nie moglem znalezc zadnego elementu do otwierania tylnich siedzen dzieki i pozdrawiam!!
Opublikowano

Na ten gwizd to ciężko znaleźć przyczynę - tak na odległość. Polecałbym aby inna osoba ci pomogła podgazować i wtedy nasłuchuj gdzie ew. to jest. U mnie także spod maski coś dziwnego było słychać, choć nie nazwałbym tego gwizdem. Ja także miałem wymieniony kolektor wydechowy (rok temu) i myślałem, że to samo znowu mi poszło. Wizyta w aso wszystko wyjaśniła, do wymiany miałem chłodnicę spalin. To , czy u ciebie jest to samo to naprawdę ciężko ocenić. Warto by było jeszcze sprawdzić, czy ew. nie czuć spalin pod maską/w kabinie.

Jeśli chodzi o siedzenia, to w sedanie można położyć same oparcia, choć nie we wszystkich egzemplarzach. To, czy to można zrobić u ciebie poznasz po rączka odblokowujących usytuowanych w bagażniku(u góry). Siedzisko można wyjąć/podnieść, choć nie jest to przewidziane przez BMW do użytku codziennego. Aby to zrobić należy podnieść siedzisko od przodu (są 3 takie zatrzaski). Ja już je wielokrotnie podnosiłem - choćby po to aby odkurzyć. Należy przy tym uważać na mocowania pasów i kable od podgrzewanych siedzeń - jeśli takowe są.