Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Dzis rano po małej jezdzie autem zauwazylem iz nie pokazuje mi na wlaczonym liczniku 'kontrolek' wlaczonych kierunkowskazów oraz 'auta' gdy drzwi lub bagaznik jest otwarty. Ma ktos moze jakis pomysl dlaczego tak się dzieje lub czym to jest spowodowane ?

Wcześniej nie było problemów, teraz nie sygnalizuje włączonych kierunkowskazów, długich świateł oraz 'auta'.

Dodam że to BMW e46 320d po lifcie 12.2001.

Sprawdzilem bezpieczniki - wszystkie ok, reszta na panelu się wyświetla ( włączenie i wyłączenie trakcji itp ).

Jeszcze moge dodac iż na 'awaryjnych' nie ma odgłosu 'tykania'.

Czym to może być spowodowane, co mam sprawdzić |?

Miał ktoś może ten problem.

Szukałem na forum, ale raczej problemy tego typu dot. całości - nie wyświetla się nic i do tego nie działa prędkościomierz itp. U mnie tylko te pare rzeczy.

Będę wdzięczny za podpowiedź.

Pozdrawiam !

Opublikowano
Witam wszystkich.

Dzis rano po małej jezdzie autem zauwazylem iz nie pokazuje mi na wlaczonym liczniku 'kontrolek' wlaczonych kierunkowskazów oraz 'auta' gdy drzwi lub bagaznik jest otwarty. Ma ktos moze jakis pomysl dlaczego tak się dzieje lub czym to jest spowodowane ?

Wcześniej nie było problemów, teraz nie sygnalizuje włączonych kierunkowskazów, długich świateł oraz 'auta'.

Dodam że to BMW e46 320d po lifcie 12.2001.

Sprawdzilem bezpieczniki - wszystkie ok, reszta na panelu się wyświetla ( włączenie i wyłączenie trakcji itp ).

Jeszcze moge dodac iż na 'awaryjnych' nie ma odgłosu 'tykania'.

Czym to może być spowodowane, co mam sprawdzić |?

Miał ktoś może ten problem.

Szukałem na forum, ale raczej problemy tego typu dot. całości - nie wyświetla się nic i do tego nie działa prędkościomierz itp. U mnie tylko te pare rzeczy.

Będę wdzięczny za podpowiedź.

Pozdrawiam !

Podepnij się pod kompa - na pewno się wyjaśni :cool2:

BMW KLUB PRZEMYŚL

1 Jeżeli coś może się nie udać — nie uda się na pewno.

2 Nigdy nie kłóć się z głupcem — ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

3 Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo — na pewno to zepsujesz.

4 Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie.

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

6 Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

Opublikowano

Zaraz po powrocie do domu sprawdze pod kompem.

Myślałem że może sam coś ugryze ;)

Moge jeszcze dodać że w sobote wieczorem przepalila mi się lampka od kierunku prawego i przez te 2 dni świąt ( z przyczyn oczywistych ) jezdziłem z przepalonym. We wtorek odrazu poleciałem do sklepu, kupiłem i wymieniłem żaróweczke.

Nie wiem czy może mieć to coś wspólnego ale dziwny fakt - stało się to po uzupełnieniu płynu spryskiwaczy ( wiem to głupie ;) - ale tak mi się skojarzyło ).

Może jednak ktoś będzie potrafił coś podpowiedzieć :)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie, aby zamknac temat i byc moze nieco podpowiedziec osobom ktore mialy badz maja ten sam problem.

Wystarczyla zmiana akumulatora na nowy. Mialem i tak do wymiany, i zakupilem Centre 71AH 670a 12v ( kosz okolo 400 PLN ). Prosze Panstwa wszystko zaczelo pieknie dzialac :) Wrocila sygnalizacja kontrolek, 'autko' na kompie, automatyczne zamykanie drzwi po kilku sekundach itp.

Generalnie pewnie akumulator byl juz za slaby i generowal za male napiecie lub cos w ten desen :) I tak mialem go wymienic.

Reasumujac, jakbym poszedl do jakiegos 'fachofca' pewnie by powiedzial, 'Panie komputer do wymiany oraz przekazniki' czyli zakladalem koszt min. 1000 PLN :)

Ku mojemu zdziwieniu oraz nie ukrywam ze odetchnelem z ulga, jak wszystko wrocilo do normy po wymianie akumulatorka.

Takze jesli macie dokladnie takie problemy z elektronika, najlepiej podladowac akumulator lub kupic nowy i sprawa zamknieta :)

Pozdrawiam !