Skocz do zawartości

Wymiana zamka (wkladka) tylnej klapy sedan BMW 523i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Od kilku dni nie moge dostac sie do bagaznika. Silownik od centralnego sie sypnol :mad2: :mad2: a przy okazji kluczyk nie daje rady otworzyc rady bagaznika. Powiem tylko ze na zamykanie kluczykiem centralny reaguje i zamyka,ale nie moge go przekrecic w lewo zeby sie otworzyl bagaznik :mad2: :mad2: :oops: :oops: .

Mam pytanko czy jest mozliwosc wymiany zamka (chodzi mi o wkładke zamka środek ) zeby nie miec drugiego kluczyka.

Prosze o rady jak to otworzyc i czy jest mozliwosc wymiany.

Opublikowano

centralny zamyka i otwiera zamek w klapie ?? i tylko kwestia przyciśniecia przysicku żeby otworzyć?? nie jest to możliwe ?? kluczykiem też się nie da ??

bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem

Opublikowano

nie centralny nie otwiera klapy poniweaz silownik szlak trafil :mad2:

Został tylko kluczyk ale od kilku dni nawet kluczykiem nie daje rady otworzyc :mad2: :mad2: :mad2:

Jedynie moge zamknac auto centralnym w drzwiach (jest wszystko OK i dzialaja P i L poprwanie) i w klapie przekrecajac w prawo zamek,a w lewo zeby otworzyc sie niee da rady:naughty: :naughty: nawet nie moge przekrecic klucza w lewo :mad2:

Opublikowano

Prubowałem nawet prenetratorem popsikac do wklady ale to nie daje nic:(:(

Dlatego pytam jak moge sie dostac do bagaznika i czy jest mozliwosc wymiany samej wkladki zamka???? :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

Żeby nie kupywac zamka całego i miec dodatkowego kluczyka.

Opublikowano

sposób domowy... powiedzmy...

jeśli masz składaną kanapę to od środka do wnętrza klapy musisz się dostać aż do zamka jak CI się uda ciągniesz za którąś tam linkę (szybko znajdziesz) i otwarte najlepiej jak ktoś z zewnątrz będzie podnosił klapę.

Jeśli masz sedana i kanapę która się nie składa nie pomogę, co prawda kiedyś otworzyłem taką klapę ale auto było rozbite i mogłem sobie pozwolić na różne metody..

Opublikowano

Wlasnie mam sedana i jest blacha :(:(:(

Wiec nieewiem jak to mam zrobic .

Czy moze kluczykiem na sile ale boje sie ze zlamie kluczyk, bo na otwieranie to chodzi letko. Wiec niewiem dlaczego sie otworzyc nie da.

A czy jest możliwe ze w zamku przeskoczyla sprezyna i blokuje bebenek i dlatego nie moge otworzyc?????

Opublikowano

Mam pytanko??

Czy jest mozliwosc wyciagniecia wkladki klucza i przelozenie go do innego zamka??

Bo po wyciagnieciu zamka zauwarzylem ze jest tam simering ktory chyba?? trzyma wkladke od kluczyka.

Jak ktos wie i rozbieral to prosze napisac :):):):)