Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM FORUMOWICZÓW- kłopot się objawi na stacji diagnostycznej w trakcie badania okresowego kiedy to auto wjechało na rolki hamujące ręczny z prawego koła tylnego znikał w trakcie badania najpierw było ładnie ale w trakcie testu gdy ręczny jest zciągany na jednym z kół zaczął zanikać i tak było w kolejnym teście :shock: pan diagnosta był trochę zmieszany całym zajściem więc stwierdził że to może korekto hamowania i kfitek zaliczył warunkowo. Pytanie w czym może być kłopot: linka, korektor,okładzina ręcznego ? Od czego zacząć diagnozę i prace mechaniczne ? Miał ktoś taki przypadek ? :jawdrop:
Opublikowano
najpierw sprawdz czy linki sa rowno naciagneite widac to po srubach przy dzwigni hamylca potem dopiero okladziny no i kwestia o ile zabkow mozesz podniesc dzwignie czasem tez czuc luz dzwigni recznego ze ma odchyl w ktoras strone jak jest zle naciagniety mialem to samo w e36 kupile nowe okladziny linki i wyszlo na to ze moglem tylko go wyregulowac

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam! Parę miesięcy temu rozbierałem cały hamulec tylny właśnie z powodu działania tylko na jedną stronę ręcznego i po zdjęciu tarcz - bębnów oczom moim ukazał sie widok dośc nieciekawy. Dośc powiedziec, że zdecydowałem się na wymianę szczęk wraz z kompletem sprężyn mocowań itp, tarcz hamulcowych, oraz tarcz kotwicznych hamulca ręcznego, tak bardzo było wszystko skorodowane i zastane. Linki ręcznego były akurat w dobrej kondycji także podejrzewam, że i u ciebie przyczyna jest zastany rozpieracz szczęk, element pomiędzy końcem linki a dolnymi końcami szczęk, ale cały ten układ będzie potrzebował co najmniej porządnego przeglądu. pozdrawiam