Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z układem poziomującym lampy. Mechanicy przy wymianie amortyzatorów ułamali mi ruchomy łącznik w module poziomującym lampy. Zastanawiam sie czy nie uszkodzili mi całego układu. Czy przy ruchu dżwigni na sensorze poziomującym (np. przednim) powinien być zauważalny ruch światła lamp? Jak włączam światła (w garażu przy ścianie) widzę jak światło lamp się podnosi i zatrzymuje nie ma tej adaptacji. Wcześniej światło sie unosiło, trochę się opuszczało , widoczne było poziomowanie.

W tej chwili jedno światło świeci mi do góry a drugie w dół.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Najprościej sprawdzić to na komputerze. Od razu wyjdzie czy czujnik samopoziomowania ksenonów dostaje sygnały. W moim wypadku jak miałem uszkodzony (urwany) łącznik, to lampy się podnosiły, ale i tak świeciły za nisko. Po wymianie łącznika (koszt oryginału w ASO ok. 80 zł) wszystko wróciło do normy. Gorzej jak przy okazji zepsuli czujnik samopoziomowania, ten jest już dużo droższy - około 250 zł w ASO.
Opublikowano

Kolego, to niech Ci mechanicy to teraz naprawią!

Dość braku odpowiedzialności za cokolwiek !