Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie

zastanawiam się nad zmiana oryginalnego radia z bmw e36 i głośników na inny sprzęt audio i mam kilka pytań:

1.Czy pod radio BMW BAVARIA C REVERSE RDS podepnę zmieniarkę cd, jeśli tak to jaką?

2. jak się wyjmuje oryginalne radio, czy jest przykręcone czy za kliknięte?

3. czy muszę kupować jakieś przejściówki i ramki aby włożyć i podpiąć nowe radio?

4. jakiej średnicy głośniki wchodzą do przednich drzwi i tylnej półki?

może jakieś polecicie?

Czy ktoś się wypowie??

Edytowane przez kick
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Głośniki na przód są 6,5", a w półkę możesz wstawić jakie chcesz - wystarczy w razie czego powiększyć otwory. Nie mówisz za ile mają być, to trudno coś polecać.

Radio powinno pasować bez żadnych dodatków.

Opublikowano
kazde firmowe radio typu pionieer kenwood itd.nie wspomne o alpinach czy clarion-ach bedzie lepiej grało od tego co masz w aucie
Opublikowano
nie wiem dokładnie ale z boku radia powinny byc otworki na "druty" jesli ich niema to musisz zdjac ramke i z boku radja wpycha sie takie blaszki.Ja niemałem ich i podradziłem sobie dwoma nozykami kuchennymi :mrgreen:
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.

Chciał bym poruszyć jeszcze ten temat, interesuje mnie przede wszystkim pytanie numer 4

może jakieś polecicie?

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam.

Chciał bym poruszyć jeszcze ten temat, interesuje mnie przede wszystkim pytanie numer 4

może jakieś polecicie?

Pozdrawiam

ja zmieniłem Radio i dźwięk jest całkiem inny

a oryginalne głośniki mi wystarczają i nie zmieniałem ich

wiec nawet nie wiem jakiej średnicy są

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja też właśnie to zrobiłem i rzeczywiście głośniki są całkiem dobre, to oryginalne radio które miałem (cd nie działało) było okropne... Okazało się że głośniki wszystkie są ok, a wina była radia iż prawy przód nie działał.

Pozdrawiam.