Skocz do zawartości

35 Rajd Waszawski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Warszawski czas zacząć... Obiecaliśmy sobie że w tym roku pojedziemy tylko rajdy szutrowe jak większość tylno-napędowców i mimo twardych postanowień jednak zdecydowaliśmy się na udział w 35 Rajdzie Warszawskim.

http://images40.fotosik.pl/87/4c949fe928277885.jpg

Dodatkową mobilizacją jest to że nasza klasa RWD będzie chyba mocno obstawiona. Nigdy jeszcze nie jeździłem asfaltów i mimo treningów czuję respekt do tej diabelskiej nawierzchni. Auto jest jeszcze seryjne więc dobry wynik zależy od toru jazdy i oczywiście od jak najmniejszej ilości błędów. Rajd Warszawski jedziemy w trochę zmienionym składzie. Etatowy pilot Grupy Rajdowej Felix Piotr Bagniuk z powodów zdrowotnych pauzuje ale już na Agapit obiecał być zdrów i pełen sił (GRF życzy szybkiego powrotu do zdrowia).Z tego tytułu na prawy został zaproszony Czarek Niewierowski z LADA VFTS rally team który będzie pilotował też tylno napędówkę, tylko że tym razem niemiecką :-)

Serdecznie wszystkich zapraszamy i jak to się mówi BOK z Wami!

Do zobaczenia na oesach Paweł Danilczuk / Grupa Rajdowa Felix .

P.S. Wyniki można śledzić na żywo siedząć przy kompie

http://www.autoklub.pl/23940,news.html

Opublikowano

Widze, że rajd ukonczony i to nawet na dobrej pozycji :D

Gratuluje wyniku :)

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Na stronie www.autoklub.pl jest aplikacja WIRTUALNY WIDZ, na zywo widac gdzie jest dany samochod z jaka jedzie predkoscia itp, naprawde fajna sprawa jak ktos nie moze ogladac na zywo. Wynik pewnie bylby lepszy ale chlopaki na OS2 zlapali gume tracac ok.40s
Opublikowano
  • Autor
to prawda kapeć na os2 pogrzebał szansę na 1 miejsce w klasie . Rekompensatą było dla mnie to że os 7 sobienie jeziory ukończyłem na 6 w generalce co uważam za duży sukces . Pod koniec rajdu zacząłem czuć auto opony i hamulec. Kurde naprawdę miejscami było 190km i szybkie niewidoczne zakręty. Ale nie 500koni pod maską robi swoje tylko dobra opona hamulec zawias i pilot . W tym rajdzie na prawy zaprosiłem doświadczonego pilota który nie uwierzycie ale mówił kiedy mam hamować gdzie przejdziemy zakręt z noga na gazie w podłodze . W sumie dwa rajdy odnotowane i same pudła :mrgreen: . lots 1 i warszawski 3 . teraz szykujemy się na Rajd Agapit który bedzie całkowicie szutrowy czyli rzeba się przestawić z przyczepności na kontrolowane poślizgi . :dance:
Opublikowano
  • Członkowie klubu

Felix ogladalem OS7 jako Witualny widz i miales tam maksymalna predkosc 172 km/h niezla masakra. Filmik z OS7, 70s male ratowanko Felixa

onboard Złomańczuk/Heller:

masakrycznie dlugie proste, slychac kilka razy jak pilot dyktuje "... tysiąc.. " lub "...pięćset ........"