Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

5A Brief Power interruption

Taki mi błąd wywala ciągle - na moje oko chodzi o bezpiecznik ale sprawdzałem wszystkie 5A i ok są.

Po przekręceniu stacyjki kontrolki od dsc nie gasną, wystarczy że ruszę 5m i gasną i abs działa i dsc też,

Nie działa tylko przycisk od HDC i DSC

Czujnik pod disem sprawne.

Co może być??

Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nikt nic nie pomoże, może trzeba zaprogramować przycisk od DSC disem??

Każda rada jest cenna i mile widziana.

Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Błąd wskazuje na "krótką przerwę w zasilaniu". Może to być problem nie przewodzących styków w obwodzie ABS/DSC (może jakiś przekaźnik), może być też przyczyną niskie napięcie zasilania.

Czy ten bład jest w Twoim aucie ?? tzn 3.0d ??

Czy znika po ruszeniu, czy po przygazowaniu może też ??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Błąd jest w moim aucie, po ruszeniu i przejechaniu 5m kontrolki gasną i wszystko działa oprócz przycisku dsc

ładowanoie jest ok auto super zapala

Pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ok już wiem że nie działają mi tylko przyciski od dsc - w jaki sposób je disem albo ncsem dokodować zaprogramować?? może ktoś pomoże
Pozdrawiam
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ok już wiem że nie działają mi tylko przyciski od dsc - w jaki sposób je disem albo ncsem dokodować zaprogramować?? może ktoś pomoże

Pod NCSem jest opcja programowania całego auta w podobnej sytuacji skożystałem właśnie z niej.Programuje wszystko nawet VIN do modułów.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Chodzi Ci o code Car??

Chyba tak.Robiłem to jakiś czas temu i nie jestem w tym biegły....

ale wiem że naprawiło mi problem z kontrolką ABS w moim X5 i zakodowało VIN np. w czytniku nawi.