Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich mam problem nie dziala mi alarm po zamknieciu z pilota zapala sie dioda na podszybiu i po kilku sekundach gasnie zadne swiatla nawet nie mrugaja ze uaktywnilem alarm a jak co kolwiek otworze to nic sie nie dzieje nawet jak siedzialem w aucie wlaczylem alarm i wlaczylem zaplon i nic tylko dioda na podszybiu zaczela caly czas mrugac i nic wiecej!! co musze zrobic???????? :modlitwa: :modlitwa: pozdrawiam wszystkich
Opublikowano
a jestes pewien ze masz alarm kazda e38 ma diode masz taki kwadracik na środku podsufitki??
Opublikowano
nie nie mam nic na podsufitce. pod tylnym nadkolem znalazlem trabke do alarmu. kolega tez nie ma nic na podsufitce ale alarm mu dziala nawet mrugaja mu kierunkowskazy jak jwancza alarm albo wylancza
Opublikowano
widocznie w twojej wersji nie ma alarmu jak pisałem kazda E38 miała diode pod lusterkiem która udawała alarm mozna było jeszcze uaktywnic np przy zamykaniu centralnego mignięcie migaczami i tyle nawet bardzo wypasione wersje nie posiadały alarmu w wyposarzeniu
Opublikowano
ja diode mam tam gdzie nawief na desce rozdzielczej kolega ma tak samo i jemu dziala poza tym mam syrene pod nadkolem a w ktorym miejscu znajduje sie modul alarmu i jak wyglada??
Opublikowano
ok w e38 dioda jest przy nawiewie w desce rozdzielczej nie jak pisałem pod lusterkiem to E39 tak ma tak czy inaczej napewno nie masz alarmu ale mozesz jeszcze sprawdzić po vin jest tu kolega który odkodowuje nr i bedziesz znał całe wyposarzenie swojej 740 jakie opuściło fabryke Pozdr
Opublikowano
Jeśli nie masz nic na podsufitówce to na pewno nie masz fabrycznego alarmu :mad2: Sama dioda może być na wyposażeniu :roll2: Masakra ile ty tych wątków założyłeś z problemami co ci tak wszystko nie działa ? :duh:
http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
Opublikowano
A dużo masz w niej do zrobienia moze ja mógłbym co nieco porobic swoją juz prawie doprowadziłem do uzytku a z Opola do Pyskowic jedyne 40min jazdy
Opublikowano
no durzo alarm jesli jest bo juz mam watpliwosci, domykanie szyby od kierowcy braklo jej mocy spryskiwacze swiatel poprawic instalacie elektryczna bo jest sama platanina i duzo jeszcze a chcesz pomuc czy zarobic??
Opublikowano
a ile to kilometrow bo moja pali jak smok za 50 zl robie 60 km po opolu pry spokojnej jezdzie zaczela tak palic po wycieciu jednego katalizatora :mrgreen:
Opublikowano
mam ja juz rok i wlorzylem juz kupe kasy najpierw wymienilem samoregulatory i nie potszebnie bo to byla wina pompy olejowej a za dwa miesiace podla uszczelka pod glowica
Opublikowano
Pomóc w końcu to jest forum a przy okazji dodatkowe moje doświadczenie