Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam bmw e 36 1.8 is 140koni przy zapalaniu silnika autko od pewnego czasu nie równo pracuje nieraz jest ok nieraz spadaja obroty :( i nieraz przy dodawaniu gazu tak do 3 biegu muli i za chwili dostaje powera

podjechałem pod kąpa i wykazało błąd sonda lambda czyjnik położenie przepustnicy i przepływomierz powietrz te dwie wymieniłem ale nie mam narazie sondy lambda czy to przez nią moga być te problemy ??? bo wymiana tego czujnika i przepłyywomirza nic nie dała

BŁAGAM POMÓŻCIE MI GG 123254 KOM 515644231

Opublikowano
Jest to mozliwe ze to wina sondy, poniewaz jest ona walnieta i podaje za duzo paliwa podlewajac silnik i dusi sie. Sonda to nie jest duzy wydatek 180-280 wiec spraw sobie jednak nowa A jak u Ciebie z filtrem pawliwa ? Jego tez moglbys wymiec dla pewnosci. Jest tez mozliwosc ze popmpa paliwa jest juz na wyczerpaniu ( kres jej zywota) i moze nie podawac odpowiedniej ilosci paliwa w danym momencie. Ale skoro mowisz ze komputer tego nie wykazal wiec zainteresuj sie lambda i filtrem :)