Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuję szybkiej podpowiedzi bo dostałem ofertę kupna auta od naszego południowego sąsiada i nie wiem co to certyfikat COC o który zostałem zapytany czy jest. Może mi ktoś wytłumaczyć co to takiego :?:

Na google nie mogę znaleźć, a mam mu odpisać do wieczora. Podejrzewam, że to jest związane z gazem w samochodzie.

Proszę o szybką pomoc za którą z góry dziękuję.

Opublikowano

witaj,

sam kiedys bylem w podobnej sytuacji co ty, znalazłem tylko to, moze pomoze:

Certyfikat zgodności (COC) lub certyfikat zgodności jest dokument zaświadczający, że samochód spełnia europejskie zatwierdzenie. Dokument jest niezbędny do rejestracji przywożonych pojazdów używanych z zagranicy.

Mediacji COC certyfikat dla większości pojazdów importowanych z UE.

Procedura jest prosta:

1-cia Musimy wysłać pełne kserokopię rejestracji pojazdu, są ważne i numer VIN oraz numer

(dla przyspieszenia procesu oskenovanú lub wysłać e-mail. faksu).

2-ga zamówienia, możesz wysłać:

- E-mail (najszybszy sposób)

- Faksem (prosimy o wypełnienie formularza zamówienia)

- Drogą pocztową (prosimy o wypełnienie formularza zamówienia)

- Wypełnij bezpośrednio klikając tutaj.

3-cia W niektórych przypadkach konieczne jest do wpłacenia kaucji na sprzęt COC. Zawsze informacji, po otrzymaniu zamówienia. Kaucja jest zwykle równa 50% całkowitej i muszą być zwrócone na konto numer: 2626713175/1100. Zaliczki są wymagane w przypadku Twojej długoterminowej współpracy z nami.

4-ty COC przy dostawie odpowiednio. możesz pobrać umowę osobiście w Pradze lub w Senica.

Jeśli jesteś osobą fizyczną (nepodnikateľ) w celu wpisz swoje imię i nazwisko i pełny adres.

Jeśli firma w kolejności określić nazwę firmy, pełny adres, numer VAT odpowiednio. VAT.

ale nie wiem czy to o to chodzi??

ps. tłumaczenie google :lol: ze słowackiego źródła.