Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wtam.

mam felgi 16 Borbet z et13...nallozone na nie sa opony 205/55/16 i mam problem bo obcieraja z tylu o natkole:( na jaki profil opony zmienic zeby pozbyc sie tego problemu? bo nie chcialbym poszezac nadkól:) felga jezdzi w BMW E36.

BMW- Bedziesz Mial Wrazenia
Opublikowano
Wtam.

mam felgi 16 Borbet z et13...nallozone na nie sa opony 205/55/16 i mam problem bo obcieraja z tylu o natkole:( na jaki profil opony zmienic zeby pozbyc sie tego problemu? bo nie chcialbym poszezac nadkól:) felga jezdzi w BMW E36.

Zbyt niskie ET powoduje, że felga wystaje za nadto lub wchodzi w nadkole. Nic z tym nie zrobisz - możesz jedynie wymienić felgi na takie z prawidłowym ET.

Opublikowano

Siema!

Tak sie zastanawiam i...

Skoro roztacza sie otwory na piaste, to moze mozna zeszlifowac troche z felgi i ET sie zwiekszy (oczywiscie w granicach rozsadku)

---------------------------------------------

Stereo install build progress - 40% (jest plan, kable leza, wzmaki wisza, sub juz gra, radio siedzi, slupki maja ksztalt, tweetery graja...)

Opublikowano
Siema!

Skoro roztacza sie otwory na piaste, to moze mozna zeszlifowac troche z felgi i ET sie zwiekszy (oczywiscie w granicach rozsadku)

Niezły pomysł - tylko o ile się zwiększy o 2???

Znacznie lepszy pomysł:

Sprzedać felgi z ET13

Kupić felgi z ET 35

Opublikowano
profil opony obciera o nadkole...a jakby wsadzic gumy w amory do tylu...wiecie o jakie mi chodzi?:) zabieg tandetny ale moze pomoze wszytkiego bede musial sbrobowac:( wtedy sie utwardzi, prawda? a jeszcze zostaje opcja poszezania..bo naprawde szkoda mi tycch felg sprzedawac bo mi sie bardzo podobaja:)
BMW- Bedziesz Mial Wrazenia