Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Panowie czy tez macie problemy z szybami ? chodzi mi o to ze w pierwszej fazie otwierania tak jakby cos blokowalo i szyba ledwo sie otwiera, musze pomagac czasami reką... Da sie cos na to poradzic ? tzn cos nasmarowac czy co ? ;] pozdrawiam
Sprzedam: tylnie lampy od Z3
Opublikowano

Mam to samo z szybą pasażera, dosyć częsty problem w BMW. W pierwszej fazie po wciśnięciu przycisku szyba zjeżdża w dół 2-3cm i się zatrzymuje, jakby czuła jakiś opór. Trzeba wcisnąć kilka razy żeby zjechała w dół całkowicie (od połowy zjeżdża elegancko). Do góry podnosi się natomiast idealnie i szybko:).

Ostatnio wieczorem, gdy szyby były trochę oblodzone i śliskie, szyba pasażera ku mojemu zaskoczeniu momentalnie zjechała w dół po wciśnięciu przycisku. Rano problem powrócił.

Opublikowano
no wlasnie o tym mowie. Poczatek ledwo jedzie i sie prawie zzatrzymuje... pozniej jak piszesz od polowy w dol elegancko, a do gory no problem. Wie ktos jak temu zaradzic ?:D wkurza mnie to ... zwlaszcza jak fajke odpalle :D jak ktos ma na to jakis patent to prosze pisac. Pozdrawiam
Opublikowano
tak wogole kolezko dobre bity :D i flow. Troche mi sie kojarzy z ostrym ('miejsca'):D ale to wina pewnie laptopowych genialnych glosnikow :D pozdro
Opublikowano
o boze do Bialegostoku to ja nie dotrre do przyszlego roku :D mam chyba z 800km :D No a jesli chodzi o prowadnice to tez o tym myslalem... tylko boje sie za to zabrac :D jeszcze pourywam jakies zatrzaski w boczkach :D moze ktos juz to rozbieral i jest w stanie ocenic poziom trudnosci tej operacji ?:D
Opublikowano
tak, wystarczy tylko nasmarowac :cool2: mialem to u siebie i juz jest dobrze. z tego co pamietam bylo juz na forum o tym problemie
ZAPRASZAM UZYTKOWNIKOW SERII Z !>KLiK