Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie koledzy :P Niestety ostatnio mój poprzedni odtwarzacz dvd w buni uległ zniszczeniu :cry: Dzisiaj kupiłam nowy , ale mam problem z jego podłączeniem . Otóż poprzedni był zasilany z zapalniczki z środka buni a tym razem chciałabym odtwarzacz umieścić nie w schowku a w bagażniku i zasilanie chciałabym wziąć nie z zapalniczki a być może z innego miejsca :mad2: Otóż wtyczka zasilania w odtwarzaczu dvd ma 4 kable , są to (przepisane z instrukcji) :

Kabel niebieski - podłączenie wzmacniacza

Kabel czarny - Uziemienie - należy podłączyć do metalowej części samochodu .

Kabel - żółty - Pamieć/Akumulator. Podłączyć do akumulatora lub baterii 12 V na stałe .

Kabel czerwony - Rozrusznik. Podłączyć do istniejącego radia lub bezpiecznika od radia

W samochodzie jest duża nawigacja z mk3 , zmieniarką i radiowym tunerem BM54 (bunia z 2002r) i chciałabym to podłączyć pod kabelki w bagażniku właśnie z instalacji navi ale nie mam pojęcia czy w ogóle można tak to podłączyć ?

Czy to będzie działało bez jakiegokolwiek narażenia na niebezpieczeństwo ? (zwarcie ? pożar?)

I co najważniejsze czy ktoś by się orientował pod jakie kabelki można by podłączyć tą wtyczkę od dvd ?

Szukałam na forum podobnego tematu i rozpisek i schematów kabli ale niestety nic nie znalazłam

:cry:

Bardzo proszę o pomoc :roll:

Opublikowano

Znalazłam rozpiskę kostki do tunera radiowego :roll: Przynajmniej mam nadzieje że to właśiwa rozpiska :roll: :

%5B459%3A480%5Dhttp%3A//images39.fotosik.pl/74/d923d7cd05ef190f.jpg

To może chociaż ktoś by mi pomógł i doradził do jakich pinów musiałabym podłączyć w/w kabelki ? :roll: