Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Przepraszam z góry jeżeli taki temat już był, ale niestety się nie doszukałem.

Mam takie pytanie:

Posiadam BMW (cóż to za piękna nazwa) e36 316g w wersji Compact z silnikiem 1.6 na łańcuszku z 95 roku. Przyszedł czas na wymianę tarcz z przodu, oryginalne są pełne, a chciałbym zamontować wentylowane (wiem że to się wiąże z zastosowaniem także odpowiednich do nich zacisków, ale klocki są takie same). Czy da się to wykonać, czy wszystko będzie pasowało (otwory itp itd)???

Z góry wielkie dzięki za odpowiedz!!!!!!!!!!!!

Opublikowano
o ile wiem z mojego doświadczenia jak wymienialem w ten sposób tarcze w innych samochodach to nie było problemu i wszystko pasowalo. ewentualnie mozesz wymontowac swoj zacisk i jechac z nim na jakis szrot i porównac. troche kombinacji ale chyba lepiej sie upewnić:)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!!!!!!

Otóż dokonałem takiej jak wyżej przeróbki, nie ma żadnych problemów przy zmianie tarcz z niewentylowanych na wentylowane ze zmianą zacisków, piasty są identyczne wszystko pasuje, tylko jest jedne allo: musimy mieć zaciski kopletne czyli razem z jarzmem bo jarzmo od zwykłych zacisków nie pasuje, musi być takrze od zacisków na tarcze wentylowane.

Pozdrawiam!!!!!!!!!