Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
któregoś pięknego wieczora odpaliłem autko, zapaliłem światła i wszystko było oki, dopiero po chwili gdy już jechałem zauważyłem, że nie ma podświetlenia na całej desce rozdzielczej, kontrolki i wyświetlacz kilometrów działa. nie ma tego podświetlenia na czerwono. bezpieczniki dobre. Jest jeszcze jakaś skrzynka bezpieczników oprócz tej pod maską? please help :/
Opublikowano
pewnie żarówki siadły (czasami zdarzają się zbiegi okoliczności i na raz wszystkie się spalą) może jeszcze nie łączyć kostka w liczniku :cool2:
Opublikowano
w takie zbiegi okolicznosci raczej nie wierze:) a podejrzewam ze jezeli bbylaby to kostka licznka to nie dzialalby tez wyswietlacz km, ale dzieki, sprawdze to niedlugo:)
Opublikowano
w takie zbiegi okolicznosci raczej nie wierze:) a podejrzewam ze jezeli bbylaby to kostka licznka to nie dzialalby tez wyswietlacz km, ale dzieki, sprawdze to niedlugo:)

kolego ja miałem to samo, przyczyną jest najprawdopodobniej spalony ściemniacz włączniku świateł, u mnie właśnie tak się stało, można to samemu naprawić lutując ( tam jest taka spiralka) lub po prostu kupić drugi włącznik np na allegro ja taki zakupił za jakieś 40 zł

pozdrawiam

Opublikowano
dzisiaj probowalem tuningu, znaczy rozebralem wlacznik i rzeczywiscie brakowalo pradu na kablu regulacji natezenia swiatla, podlaczylem na krotko z kabla gdzie byl prad. dzialalo przez chyba 2 godz i znowu to samo. chyba kupie nowy ale na allegro jeszcze nie znalazlem do mojego modelu:/ ewentualnie zamowie w intercars. mam tylko naadzieje ze przez ten "tuning" niczego nie zepsulem bardziej:/ dzieki za rade :cool2:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Długo juz nie zagladalem tutaj:/ jakis czas temu zauwazylem ze nie mam swiatel w prawej lampie z przodu i z tylu, zarowki nie spalone wiec sprawdzilem bezpieczniki omomierzem, kiedy znalazlem spalony bezpieczniik ktory na oko wygladal na dobry i po wymianie mialem juz swiatla okazalo sie ze jest tez i podswietlenie deski rozdzielczej, widocznie moj "tuning" spalil bezpiecznik ale pomoglo. i tak bede musial wymienic caly wlacznik swiatel. dzieki za rady:))