Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam maly przeciek oleju tzn. po jeździe widzę od soboty małą plamkę oleju pod samochodem. Dzisiaj odkręciłem maskownicę silnika i widzę, że cała sprężarka od klimatyzacji jest w oleju. co może być przyczyną?Czy to może być związane z wymianą odmy? ponieważ w sobotę wymieniałem ją.
Opublikowano
jeżeli jest to olej silnikowy to raczej z turbiny gdzies pokapuje, u mnie też jest olej na sprężarce klimy i podejrzewam że to z turbiny ,ale za cholere nie moglem zlokalizować i tak se kapie już od ok 40tkm . ale ponieważ u ciebie jest plama pod autem proponuje porzadny przegląd silnika (pod względem wycieków)
Opublikowano
Dzisiaj odkręciłem osłonę przeczyściłem trochę sprężarkę klimatyzacji. zobaczymy czy będzie kapać. Byłem wcześniej na kompie wykazało coś z klimatyzacją. Był sprawdzony cały silnik, turbo, wtryski wyszło wszystko ok. Sprawdzaliśmy i na postoju i w trakcie jazdy. Gdyby turbo przepuszczało olej to chyba nie było by odpowiedniedniego ciśnienia. Tak się mi wydaje a może się mylę.