Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od dwóch dni mam taki problem ze jadąc autem (jak ospale i stoję w miejscu nic sie nie dzieje) śmierdzi spalinami i zaczyna pojawiać sie dym w kabinie, z tylu samochodu jakos leci ale nie moge tego zlokalizować i paruje tylnia szyba, nic nie strzelili poprostu rano wsiadam jadę sobie i tak sie dzieje;( mam bardzo nieszczelny układ wydechowy ale żeby sie jakos od tylu dostawało to wszystko to nie wierzę. Co mam ztym fantem zrobić, potrzebny jakiś trop..
Opublikowano
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie,nieszczelny układ wydechowy.Dwa tygodnie temu spawałem swój wydech,zapach spalin w kabinie zupełnie zniknął.Uwierz,że spaliny w każdym miejscu znajdą drogę,żeby dostać się do wnętrza nawet z tyłu.
Nur bmw e32
Opublikowano
To moje jedyne podejrzenie a właśnie wyjąłem wszytskoe wygluszenia z kutra i w miejscu montowania amora(miałem tam spawane ostatnio bo blacha nie domagała) jeszcz szczelina na wylot ii mysle ze tamtędy dym z wydechu wpada... Wezmę tam silikonu aby to zakryć i zobaczymy narazie za układ wydechowy sie nie zabieram bo planuje zakup nowego auta jeszcze w tym tygodniu i szkoda mi pieniazkow
Opublikowano
U mnie zaczynaj od wymiany kolektora to kończę na wymianę całego wydechu a auta nie sprzedaje, po robocie silikon w ruch i jutro sie okaże czy są jakieś poprawy bo oczywiście jak dam teraz w piz** lekko to więcej tego dymu mam w środku a na bank z kutra przez głośniki leci i polkę