Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie dotyczące "raczej" układu hamulcowego, gdyz wsiadając do auta wyświetla mi komunikat "bremsbelas prufen" moze zle odczytałem bo nie wszystkie pixele swiecą jak nalezy :roll:

I nie wiem czy poprostu skonczyly się klocki ? czy jakaś czujka padła ?

co to może oznaczać ? nie chciałbym wyjechać na drogę bez sprawnego układu hamulcowego :?

Następna sprawa, dość dawno kupiłem na Allegro lampy do E39 Clear red white... lecz nie te diodowe a same wkłady. Dzisiaj zauwazyłem ze w srodku wkolo lampy jest pełno wody jak i na zarówkach :shock: zdazyło się to juz komuś tak poprostu ma być ? że po jakimś czasie takie lampy na śmietnik sie wyzuca? :)

Dziękuje za pomoc i Pozdrawiam :)

Opublikowano
Witam, mam pytanie dotyczące "raczej" układu hamulcowego, gdyz wsiadając do auta wyświetla mi komunikat "bremsbelas prufen" moze zle odczytałem bo nie wszystkie pixele swiecą jak nalezy :roll:

I nie wiem czy poprostu skonczyly się klocki ? czy jakaś czujka padła ?

co to może oznaczać ? nie chciałbym wyjechać na drogę bez sprawnego układu hamulcowego :?

nie Bremsbelas tylko Bremsbelag. Klocki sie kończą, a komunikat pojawia sie kiedy czujnik to wykryje. Zajrzyj do klocków na obu osiach i jesli faktycznie sie konczą, wymien.

To tyle :)

Opublikowano
odnosnie lamp, jezdzilem na DEPO prawie 2 lata i nic ! jesli sa na gwarancji to reklamuj .

tak DEPO mam je jakiś czas wiec zareklamuje bo zdziwiło mnie ze przeciekają pozatym w lampie w kierunku zauwazylem ze zzieleniała az dziwne... zrobię foto to wzuce :)

Odnośnie hamulców musze fakt sprawdzic klocki po wakacjach wymieniałem.. a czujka od klocków jest odlączona bo wszystko w pośpiechu :) nie ma na to czasu wiec pewnie ta od oleju sie odezwała.

Mam nadzieje że to, to :]