Skocz do zawartości

Bremsbelas prufen E39, oraz wilgoć w aucie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie dotyczące "raczej" układu hamulcowego, gdyz wsiadając do auta wyświetla mi komunikat "bremsbelas prufen" moze zle odczytałem bo nie wszystkie pixele swiecą jak nalezy :roll:

I nie wiem czy poprostu skonczyly się klocki ? czy jakaś czujka padła ?

co to może oznaczać ? nie chciałbym wyjechać na drogę bez sprawnego układu hamulcowego :?

Następna sprawa, dość dawno kupiłem na Allegro lampy do E39 Clear red white... lecz nie te diodowe a same wkłady. Dzisiaj zauwazyłem ze w srodku wkolo lampy jest pełno wody jak i na zarówkach :shock: zdazyło się to juz komuś tak poprostu ma być ? że po jakimś czasie takie lampy na śmietnik sie wyzuca? :)

Dziękuje za pomoc i Pozdrawiam :)

Opublikowano
Witam, mam pytanie dotyczące "raczej" układu hamulcowego, gdyz wsiadając do auta wyświetla mi komunikat "bremsbelas prufen" moze zle odczytałem bo nie wszystkie pixele swiecą jak nalezy :roll:

I nie wiem czy poprostu skonczyly się klocki ? czy jakaś czujka padła ?

co to może oznaczać ? nie chciałbym wyjechać na drogę bez sprawnego układu hamulcowego :?

nie Bremsbelas tylko Bremsbelag. Klocki sie kończą, a komunikat pojawia sie kiedy czujnik to wykryje. Zajrzyj do klocków na obu osiach i jesli faktycznie sie konczą, wymien.

To tyle :)

Opublikowano
odnosnie lamp, jezdzilem na DEPO prawie 2 lata i nic ! jesli sa na gwarancji to reklamuj .
Opublikowano
  • Autor
odnosnie lamp, jezdzilem na DEPO prawie 2 lata i nic ! jesli sa na gwarancji to reklamuj .

tak DEPO mam je jakiś czas wiec zareklamuje bo zdziwiło mnie ze przeciekają pozatym w lampie w kierunku zauwazylem ze zzieleniała az dziwne... zrobię foto to wzuce :)

Odnośnie hamulców musze fakt sprawdzic klocki po wakacjach wymieniałem.. a czujka od klocków jest odlączona bo wszystko w pośpiechu :) nie ma na to czasu wiec pewnie ta od oleju sie odezwała.

Mam nadzieje że to, to :]