Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Jestem nowym posiadeczem bmw 320d e46 październik 2003r. Często przesiaduję na forum. Uważam, że to forum jest "kopalnią" praktycznych rozwiązań niejednokrotnie wiedza ta przewyższa wiedzę niektórych serwisów samochodowych. Tak jak wspomniałem wcześniej jestem nowym posiadaczem samochodu. Samochód miał uszkodzoną turbinę, została wymieniona(jest po regeneracji), niektórzy uważają, że powinno sie wymienić na nową, no ale tu koszty wchodzą w grę. Właściciel od którego kupiłem samochód mówił że padła turbina i wylał się olej(czy mogło tak być?), czy też wyssało cały olej z silnika, czy silnik nie będzie czasem słaby.I tu zauważyłem, że w tym modelu nagminnie padają turbiny (gdybym wcześniej wiedział, no ale to już jest mój problem) to bym się napewno zastanowił nad kupnem samochodu. Co może być przyczyną, że turbiny padają (błędny soft, nieumiejętna obsługa, czy też może ten model tak ma), oraz co robić by turbina pracowała jak najdłużej. Dziękuję za wszystkie uwagi i spostrzeżenia.

Opublikowano

Co może być przyczyną, że turbiny padają (błędny soft, nieumiejętna obsługa, czy też może ten model tak ma), oraz co robić by turbina pracowała jak najdłużej. Dziękuję za wszystkie uwagi i spostrzeżenia.

75% niedomagań diesli to ich osprzęt. Nie wiem czy jest sens pisania o tym poraz 1000001 - wszystko jest na forum - tylko trzeba to zgłębić. A temat padajacych turbin jest tu tak zgłebiony, że bardziej już się nie da.

Dlatego wnoszę o zamknięcie kolejnego tematu o padających turbinach.

Pozdrawiam