Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam posiada moze ktos jakas rozpiseke gdzie i jaki kabel ciac mam 1,6 07/94rok sedan .potrzeba mi mniej wiecej tylko to jesli cos pomine prosze o porade:kierunki ,wpiecie sie w centralny ,pompa paliwa .komfortu nie instaluje bo ponoc jak mam zamkniete okna a wlacze alarm on nadal podaje napiecie na szyby mi moze cos uszkodzic .alarm jaki chce instalowac to magicar
Opublikowano

Czesc.

1- Kierunki pociągnij od wiazki ktora odchodzi od manetki pod kierownica - z tego co pamietam sa to zielone kable (lub od włącznika swiateł awaryjnych) ,

2- pompe paliwa mozesz przeciąć pod fotelem kierowcy, ale nie pamietam jaki kolor kabla ( zdejmij tylna kanape i zobacz jakie kolory ida od pompy).

3- centralny zamek podłączysz przy sterowniku zamka, po zdemontowaniu schowka bedziesz go mial nad glosnikiem zaraz za sterownikiem ABS. Sa tam 3 kostki jedna 26 pinowa(biała) tam na 2 i 4 pinie bedziesz mial czujniki drzwi kierowcy i pasażera na kolejnej kostce mniejszej 5 pinowej czarnej sa czujniki tylnych drzwi (na 2 pinie) 3 kostka mniejsza chyba na 4 i 5 pinie zamykanie i otwieranie. Pamietaj za w BMW zamki sterowane sa + !!! Wiec jesli Twoja centralka podaje mase(-) musisz zastosowac przekaźniki ktore zmienia Ci polaryzacje. Ale dla pewnosci posprawdzaj sobie jeszcze wszystko miernikiem, bo ja zakladalem u siebie juz jakis czas temu i moglem sie gdzies pomylic.

Opublikowano

witam

-kierunki niebiesko-zielony niebiesko-czerwony

-czujnik drzwi mozesz tez wziasc z lampki (+) czerwono-czarny modół centralnego zamka prawy słupek dół sterowanie plusem

-centralny biało-czarny biało-zielony (+) sterowanie plusem !

pozdrawiam

:D

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano
pompa paliwa: przewód zielono fioletowy zasilający pompę paliwa znajduje się w złączu konektorowym w okolicy podnóżka kierowcy, jest dość gruby 0,5 lub 0,75mm2