Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie wszystkich. Mam małe pytanko. Jestem posiadaczem BMW e46 20 diesel i mam problem z temperatura. Wymienilem dwa termostaty mały i duzy (oba orginały) i teraz jest takia sprawa . Na wskazniku temperatura stoi w pionie ani w lewo ani w prawo natomiast na kompie pokazuje od 90 do 100. Najdziwniejsze jest to ze nadmiarem nie leci płynnie tylko pulsacyjnie. Zostaje mi jeszcze tylko pompa wody lub jest żle odpowietrzona?? Jeśli ktos moze mi jakos pomóc to bede wdzieczny.
Opublikowano
Dobra to z tą temperatura juz wiem ze tak ma byc. Jedno z głowy. Ale intryguje mnie druga sprawa mianowicie czemu nadmiarem nie idzie płynnie tylko tak skokami i delikatnie pulsuja węże a jak dam gazu to wszystko jest oki. Dla mnie to bynajmniej dziwne jest. Ta sytuacja dzieje sie jak juz zlapie 90 stopni przed osiągnięciem tej temperatury nadmiarem idzie płynnie. Czy w waszych Dieslach jest tak samo??