Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam pewien problem, wracam dzisiaj autkiem do domu i nagle coś dosyć mocno stuknęło, taki głuchy dżwięk z tyłu auta (myślałem że opona poszła do domu miałem jakieś 500 metrów) więc jadę dalej po przejechaniu 300m coś po raz kolejny uderzyło-strzeliło z tym że 2 razy (jeden raz po drugim) dojechałem pod dom, oglądam opony całe przyjechał znajomy więc pojechaliśmy we dwoje się przejechać i po 200m znowusz coś strzeliło tym razem jakby z lewej tylniej strony (odgłos jakby gaz strzelił z rury) i taka była pierwsza diagnoza znajomego więc przełączyłem na pb przejechałem kilkaset metrów i po raz kolejny odgłos jakby coś uderzyło od dołu auta tym razem po środku (wał), odgłos jest trudny do sprecyzowania takie jakby głuche puknięcie czasami jedno po drugim, nie mam kanału autko stoi pod blokiem nie chcę jeżdzić nie potrzebnie bo mogą być tylko dodatkowe koszty, może ktoś z Was miał podobne objawy jakieś sugestie co sprawdzić w pierwszej kolejności ??

dodam że czasami odgłos slychać tylko z tyłu a czasami jakby pomiedzy fotelami kierowcy i pasażera

Opublikowano
do skrzyni biegów przykrecona jest taka obejma ktora podtrzymuje rure wydechowa,czasem zdarza sie tak ze rura w niej luzno sie przesuwa i może sie to tak tłuc,ja tak mialem,odlos jakby ktoś mlotem w podwozie uderzyl raz z okolic kola raz na srodku roznie,moze pomoge :)