Skocz do zawartości

M43 przepływomierz - czy pasuje do E34???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy,

co prawda nie jestem posiadaczem 3er tylko 5er a dokładnie jedną z nich jest E34 518i z silnikiem M43 z 1994 roku, ale piszę na tym dziale bo u nas mało jest właścicieli M43 :mrgreen: Otóż mam taki problem, jakieś 2 tygodnie temu zakupiłem sobie 530i no i 518i stała nieużywana, jak ją dziś chciałem odpalić i przejechać się to po przełączeniu na gaz strasznie strzeliło i chyba uszkodziło przepływomierz - silnik był już rozgrzany na pb, no i teraz jest tak że na gazie działa ok tak jak do tej pory, czyli jest moc i równo chodzi, ale problem jest z benzyną - wogóle nie mogę jej odpalić na pb a jak odpalę na gazie i przełącze na pb to działa tylko na wysokich obrotach, jak puszczę gaz to obroty spadają do 300-400 i w końcu gaśnie, nie ma też mocy. Po odłączeniu przepływki obroty na pb się stabilizuja w granicach 800 rpm, czyli wychodziłoby na to że to przepływka, ale na odłączonej przepływce nadal nie mogę odpalić go na pb, czy to coś jeszcze czy to normalne że nie chce odpalać przy odłączonym przepływomierzu? bo jak czytałem na forum to ludzie piszą że na odłączonym odpalają i wszystko jest ok tylko spalanie większe, i jak się do tego ustosunkować? No i jeszcze pytanko czy przepływomierz od E36 M43 1.6 lub 1.8 będzie pasował do E34 M43?

Opublikowano
wg tej stronki przepływomierz w E36 1.8 i E34 1.8 jest taki sam to ok, a co z moim pytaniem czy coś jeszcze mogło strzelić? bo czemu nie mogę odpalić na pb jak jest odłączony przepływomierz? czy to normalka?