Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szukalem w zrob to sam i znalazlem montarz ale to chyba jakies inne ringi wiec mam pytanko czy moglby mi ktos podac jakis link czy opis zakladania ringow ccfl ?????
Opublikowano

bylo juz o tym kilka ladnych postow ..

http://www.fastm.com/m3/angeleyes_chromium.html

tu znajdziesz poczatek ..

dzisiaj chcialem zalozyc .. ale okazaly sie za male - bede reklamowal i za jakis czas zakladal :)

problemy?

w sumie zadnych .. przygotuj tylko srubokret (nie najmniejszy)

bit - gwiazdke .. z przedluzszka .. inaczej nie wykrecisz 2 srub z mocowania

klucz 8 .. i do roboty :)

w sumie latwo .. ale dobrze jest miec oswietlone dobrze miejsce .. i czasem 3 reke do pomocy przy przytrzymaniu swiatla :)

mnie najwiecej problemu sprawilo zalozenie reflektora wraz tej ksztaltki (lezka) pod nim .. reszta bez problemu :)

q

Opublikowano

tu nie ma filozofii ..

pchasz je nad oblysnikami od gory

wypuszczasz pod guma - albo mijania albo dlugich

koste podlaczasz pod przetwornice

a 2 kabelki - pod + i - postojowek - w kostke

:) i juz

przetwonice pakujesz pomidzy reflektor a belke gorna .. albo gdzie Ci w duszy zagra ... tak by nie latala Ci po komorze i juz

Opublikowano
quid ringi zalozone :) niewiedzialem ze to takie proste tak jak mowiles i bylem zaskoczony ze az tak mocno super swietnie swieca poprostu zajefajnie jest roznica maksymalna za mala w sumie kase ringo 140zl a jaka radocha. Czytalem tutaj duzo o zakladaniu ich i wielu uzytkownikow mialo ogromne problemy z zalozeniem niewiem dlaczego. Ja tez mam ksenony i pasuja bez problemu. Przy ksenonie owszem gdy docislem zapinki to na dole ring odstaje sporo ale zrobilem na spokojnie odsunalem troszke spinki zeby nie byly zbyt ciasno i na wszystkie ringi zalozylem te tasiemki dwustronne ktore sa dolaczone w zestawie. Pisali ze chcieli je dawac na jakies kleje po co ? to zupelnie niepotrzebne.Tasiemki zakladalem w miejscach gdzie ring jest (topiony. łączony) z chyba cienka blaszka od wewnątrz są takie 4 łączenia( tasiemki nie na srodku lecz bardziej 2-3 mm do zewnątrz przykleilem zeby ich nie bylo widac w lampie) po czym przylozylem idealnie i prosto, docislem i ELEGANCKO. Te ccfl sa duzo lepsze niz ledy. Dzieki za pomoc quid :cool2: